Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Boğaz’a Kontrol Teknesi Geliyor

Çanakkale Balıkçılık ve Su

Çanakkale Balıkçılık ve Su Ürünleri Müdürlüğü, bir süre önce yapımına başladığı kontrol teknesi ile denizlerde kontrolsüz avcılığın önüne geçmeyi planlıyor. Nisan sonunda faaliyete geçmesi planlanan tekne, kontrollerin sınırlarını genişletecek.


Çanakkale Balıkçılık ve Su Ürünleri Müdürlüğü tarafından yapımı başlatılan su ürünleri kontrol teknesi nisan ayı sonunda faaliyete geçecek. Yapımı süren tekne ile yasak avlanma faaliyetlerinin önüne geçilmesi planlanıyor. Müdürlük, daha önce karadan yaptığı cezai işlem ve uyarıları artık denizde de yapabilecek. Su ürünleri kontrol teknesi, il genelinde faaliyetini sürdürürken 2-3 su mühendisi de görevli olacak.
Çanakkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetine devam eden Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Seydi Ali Doyuk’tan alınan bilgiye göre; şu anda teknenin inşası İstanbul’da devam ediyor. Daha önceki teknenin yerine daha büyük boyutlardaki tekne faaliyette olacak. 15 metrelik teknenin arkasında bir ağ makarası bulunuyor. Gece görüşlü ve kamaralı teknede, kontrol görevlisi olarak 2-3 kişi göreve çıkacak. İhtiyaç halinde ise bu sayı arttırılacak. Görevliler su ürünleri mühendislerinden seçilecek.

TEKNE NİSAN SONUNDA FAALİYETTE
Kontrolleri ve yasal işlemleri karadan yapan müdürlük, bunun yanında; sahil güvenlik,polis ve jandarma ile çalışmaya devam ediyor. Tekne, Çanakkale il sınırları içinde sorumlu olacak. Görevlendirme halinde ise; il dışına çıkabilecek. Şu anda teknenin çoğu hazır durumda, elektrik tesisatı ve içi düzenlenmeye devam ediyor. Nisan sonunda faaliyete geçmesini planlanıyor.

Yıldız Sağlam – Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech