Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇOMÜ Seramik Bölümü Sergisine Yoğun İlgi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), CNR EXPO’da gerçekleşen Unicera Seramik Banyo Mutfak Fuarı’na “Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Öğretim Elemanları ve Öğrencileri Sergisi” ile katıldı. Seramik sektörünün önde gelen firmaların ve sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergide, Bölüm Başkanı Doç. Yeşim Zümrüt ve Öğr. Gör. Mehmet Coşar ise daha kapsamlı projeler için bölümü temsilen görüşmeler yaptı.

ÇOMÜ Seramik Anasanat dalı Yüksek Lisans öğrencileri Murat Biçer, Samet Aygün, Savaş Yücel’in Öğr. Gör. Ergün Arda öncülüğünde organize edilen sergiye, sanat eğitimi veren üniversitelerin öğretim elemanları ve öğrencileri ziyarette bulunurken, seramik sektörünün önde gelen firmaları ve sanatseverler de yoğun ilgi gösterdi. Seramik ve Cam bölümü lisans öğrencisi Ömer Akif Yeldan’ın iki eseri ise özel bir koleksiyoner tarafından satın alındı.

Fuar süresince belirlenen günlerde seramik sektörünün önde gelen uluslararası tasarımcıları konferanslar verirken, bu konferanslara katılmak, yer ve duvar karosu, vitrifiye ürünlerindeki yeni trendleri takip edebilmek adına TİMDER’in desteği ve Uzm. Şeref Doğan, Arş. Gör. Savaş Elmas’ın organizasyonu ile Seramik Bölümü Öğretim elemanlarından ve öğrencilerinden oluşan 46 kişilik bir grup, fuar alanını ziyaret etti.

Fakültenin ve bölümün en iyi şekilde temsil edildiği sergi ve öğrenciler için verimli geçen mesleki gezi, ileriki yıllarda daha da geliştirilerek devam edeceği bilgisi paylaşıldı. Bölüm Başkanı Doç. Yeşim Zümrüt ve Öğr. Gör. Mehmet Coşar ise gezi süresince iki firma ile görüşme halinde olup 2019 Unicera Seramik Banyo Mutfak Fuarı’da bölümü temsilen daha kapsamlı projeler için anlaşmaya vardı. Haber Merkezi

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech