Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlkbahar tadında üç kür tarifi

Evde pratik bir şekilde

Evde pratik bir şekilde yapabileceğimiz ilkbahar tadında kür tarifleri ile kısa sürede etkili sonuçlar alabilirsiniz. Karşınızda ilkbahar tadında bakım kürleri:

Cilt İçin:

1 çorba kaşığı yeşil çay (yeşil çay rondodan geçirilecek), 1 çay kaşığı limon suyu, 3 çay kaşığı bal, 1 çay kaşığı karbonat bir kapta karıştırılır. Yüze ve boyna sürülür. 20 dakika bekletildikten sonra ılık su ile yıkanır, haftada bir uygulanabilir. Cildiniz hemen ilk uygulamadan sonra bile yumuşak parlak, dingin ve sakin bir hal alacaktır.

Saçlar İçin:

E Vitamini kaynağı olan Zeytin yağı (1 çorba kaşığı) + Susam yağı (1 çorba kaşığı) + Hint yağı (1 çay kaşığı) + Badem yağı (1 çorba kaşığı) + Lavanta yağı (1 çorba kaşığı) bir kapta karıştırılır. Dört günde bir saç derisine friksiyon yaparak uygulanır en az 2 saat bekletildikten sonra yıkanır. Kan dolaşımını hızlandırıp, saç dibini enfeksiyonlardan temizleyen bu karışımın içerisinde A – B- K vitaminleri vardır. Potasyum ve kalsiyum kaynağı bakımından zengin olan karışım, çok güzel kokar, saç derisi hastalıklarını kökünden kurutur ve bu sayede saçın uzamasını da sağlar.

Bir Lifting Kremi:

Siyah üzüm çekirdeği pudra haline gelinceye kadar havanda dövülür, içerisine bir yemek kaşı Hindistan cevizi yağı ve bir yemek kaşığı zeytin yağı eklenir. Zedelenmemiş beyaz gül yaprakları da karışıma eklenir. Karışım bir kutunun içinde, kapalı ve karanlık bir ortamda saklanır. İki günde bir ters yüz edilir. Böylece karışımın homojen bir şekilde karışması sağlanır. 15 gün sonra içerisine 2 yemek kaşığı nar çekirdeği yağı ilave edilir ve dört gün daha bekletilir. Sonunda nemlendiricimiz kullanıma hazır! Nar Çekirdeği yağı cildi sıkılaştırır, siyah üzüm çekirdeği deriyi toparlar, sarkmaları önler, hücreleri yeniler, cildi güzelleştirir. Kırışıklıklarda olduğu gibi lekeler içinde mükemmel bir tariftir.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech