Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Böyle giderse balık kalmayacak!

Trol ve gırgır ile avlanmaya ısrarla devam eden balıkçılar, Gökçeada’daki kıyı balıkçılığını katletmeye devam ediyor. Ada halkı, tehlikede olan balık popülasyonu için ayakta… Çevre çalışmalarıyla dikkat çeken Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ise yetkililere seslenerek, “Bu işe dur deyin, eğer dur demezseniz Gökçeada halkı dur diyecektir.” uyarısı yaptı.

Maden çalışmaları için geçtiğimiz aylarda tek ses olan ada halkı, Başkan Çetin’in önderliğinde tepki gösteren Gökçeadalılar, sonuç olarak zafer elde etmiş ve adanın korunmasını sağlamıştı. Trol konusunda da tepki gösteren adalılar, ilerleyen süreçte alanında başarılı su ürünleri bilimcilerini ağırlayarak konuya dikkat çekmeye hazırlanıyor.

 “1,5 MİLİ 3 MİLE ÇIKARTMAK İSTİYORUZ”

Sosyal medya hesabından “Bugün itibariyle Gökçe’ada’mıza gelen trol ve gırgırlar, adamız Kıyı balıkçılığını katletmektedir. Söylediğimizde yasal hakkımız diyorlar. Yasal hakkınız, Gökçeada sularında mı? Her taraf lamba ile aydınlanmış ve balık katliamı yapılmaktadır. Sayın Vali onun nezdinde tüm yetkililere sesleniyorum; bu işe dur deyin, eğer dur demezseniz Gökçeada halkı dur diyecektir.” uyarısında bulunan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, gazetemize yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi;

“Kaçak iş yapıyorlar da 26 Mart’ta işinde iyi olan Su Ürünleri Profesörlerini davet ettik. Bir çalıştay yapacağız. 29 Mart’ta da Deniz Temiz Derneği’nin Çanakkale’de bir paneline davet edildim. Konuşmacı olarak geleceğim. Bütün Türkiye kıyılarında 3 mil olan trol, Gökçeada’da 1,5 mil… Biz bunun 3 mile çıkartılmasını istiyoruz. Gırgırlarda da lamba ile avcılık ve gırgırın yasaklanmasını istiyoruz. Yasal demek çözüm değil, balık popülasyonunda son yıllarda akıl almayacak derecede bir azalma var. Bu böyle giderse Gökçeada çevresinde balık kalmayacak. Bir şekilde koruma altına alınması gerekiyor.”

Eylem Gözeldere

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech