Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çekirdekten Vatandaşa

Çanakkale Merkez yeni kahvecisine

Çanakkale Merkez yeni kahvecisine kavuştu. Kemalpaşa Mahallesi Tarla Sokak’ta hizmetlerine başlayan Özbek Kahvecisi’nin açılışı Cumartesi günü saat 13.00’te gerçekleşti.

Kemalpaşa Mahallesi, Tarla Sokak’ta Özbek Kahvecisi Cumartesi günü açıldı. Kentte bulunan kahvecilerin aksine Özbek Kahvecisi kahvenin çekirdeğini kendilerini öğütme yoluna gitti. Seçtikleri yol ile Çanakkale’de farklı bir konsept olma yolunda adım attılar. Buğra ve Emincan Yaka’nın Tarla Sokak’ta açmış oldukları Özbek Kahvecisi’nin açılışı Cumartesi günü saat 13.00’te gerçekleşti. Açılışa Belediye Başkan Vekili Birten Sarıbaş da katıldı. Açılış sonrası gün boyu Özbek Kahvecisi kentlileri Türk kahvesi ile buluşturdu. Vatandaşa ikramlarda bulunuldu.

Açılış öncesinde Özbek Kahvecisi’nin sahibi Buğra Yaka, “Çanakkale’de kuru kahveci daha doğrusu kahveyi taze öğüten bir konsept yok. Bizde bu yola iki yıl önce çıktık. İki yıldır aralıksız saha çalışmaları yapıyoruz. Önce kahveyi nasıl yapmamız gerektiği konusunda eğitimler aldık. Sonrasında kahvenin yanına ne gider diyerek lokum ve draje yapımına başladık. İlerleyen zamanlarda markalaşma yolunda adımlar atacağız. Seri üretim konusunda inşallah diyoruz. Biz çekirdeğimizi kendimiz işleyip, öğütüyoruz. Kahvelerimizi günlük öğüteceğiz. Gelen misafirlerimiz zaten dükkan içerisindeki kokudan anlayacaklardır. Lokumda Safranbolu ve Afyon lokumları meşhurdur, bizim lokumlarımızda Afyon ve Safranbolu’dan direk üreticiden geliyor. Kahvenin çekirdeği Brezilya’dan gelmektedir. Bizde kahve yapım eğitimlerini İzmir ve Denizli’den aldık. Kardeşimle beraber bu dükkanı açmaya karar verdik. Ben biraz daha ön planda duruyorum, kardeşim ise muhasebe eğitimi aldığı için muhasebe kısmında bulunacak” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech