Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadınlar Omuz Omuza

8 Mart Dünya Emekçi

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kentte büyük bir coşku ile kutlandı. Düzenlenen etkinliklerden birinin altına da Çanakkale Kadın Platformu imza attı. Çanakkale Kadın Platformu Perşembe akşamı saat 18.00’de emekçi kadınlar günü dolayısı ile yürüyüş organize etti. Yürüyüşe yüzlerce kadın katıldı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kentte coşku ile kutlandı. Çanakkale’de Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla birçok yerde farklı etkinlikler düzenlendi. Düzenlenen etkinliklerden neredeyse en kalabalık olanına Çanakkale Kadın Platformu imza attı. Kadın Platformu’nun düzenlemiş olduğu yürüyüşe kentte bulunan Sivil Toplum Kuruluşları, Çanakkale Belediyesi kadın çalışanları ve Çanakkale Barosu Kadın Komisyonu üyeleri yer aldı. Kurumların yanı sıra düzenlenen yürüyüşe kentteki birçok katında katıldı. Yüzlerce kadın, eski Salı pazarından Cumhuriyet Meydanı’na omuz omuza yürüdü. Kadınlar uğradıkları baskıya, şiddete ve toplumun her kesimindeki cinsiyetçi bakış açısına karşı tek ses oldular.

Perşembe günü eski Salı pazarında saat 18.00’de başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Yürüyüşün başında ve sonunda polis kontrol noktalarındaki sıkı güvenlik önlemleri gözlerden kaçmadı. Yürüyüşe katılacak olan vatandaşlar Salı Pazarı önüne ve Cumhuriyet Meydanı’na kurulan güvenlik noktalarından üstleri aranarak geçtiler. Kadınların çantaları tek tek, titizlikle arandı.

Yürüyüşün sonunda Cumhuriyet Meydanı’nda Çanakkale Kadın Platformu tarafından yapılan açıklamada, “Biz kadınlar adil, eşit, özgür, laik, dayanışmacı ve barış içerisinde yaşayacağımız bir dünyayı yaratmak için, kurtuluşumuzun kendi ellerimizde olduğunu biliyoruz. Bize dayatılan yoksulluğu, şiddeti, ayrımcılığı ve savaşı kabul etmiyoruz. Vardık, var olacağız. Geçtiğimiz Pazar günü pek çok kentte kadınlar alanlara çıkarak cinsiyet eşitliği için, OHAL’e ve savaşa hayır diye haykırdılar. Sosyal adaletsizliğin derinleştiği ve kadın cinayetlerinin sistematik bir şekilde arttığı bir dönemde yaşıyoruz. OHAL süresince artan şiddet ve tecavüzü meşrulaştırmak isteyen siyasi iktidar bir gece vakti tecavüzü yasallaştırmaya çalıştırırken, cezasız politikaları ile de yaşam alanlarımızı daraltmıştır. AKP yönetimi kadına sözde vaatlerde bulunur. Kara propaganda ile kadınların gözleri boyanırken, gerçek yaşamda kadınların alanı daraltılan bir politika izlenmiştir” sözlerine yer verildi.

Tunahan  Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech