Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3 Kadın Bandırma’yı Geçti

İstismar, şiddet ve doğa

İstismar, şiddet ve doğa katliamına karşı Çanakkale’den Ankara’ya yürüyen Çanakkaleli 3 kadın Bandırma’ya vardı.

Dilek Taş, Hülya Kurt ve Nursel Karagöz; ‘Çocuk istismarları, kadına şiddet ve doğa katliamlarına ses çıkarmak için  Çanakkale’den Ankara’ya gitmek üzere yola çıktı.Çocuk istismarı, kadına şiddet ve doğa katliamlarını protesto etmek amacıyla “3 İnsan, 3 Kadın, 3 Anne” sloganıyla yola çıkan 3 kadın Balıkesir Bandırma’da kadınlar tarafından karşılandı.

3 kadın, 8 Mart Kadınlar Günü’nü Bandırmalı kadınlar ile geçirdi.  Kent girişinde kalabalık bir grup kadın tarafından karşılanan kadınlar, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamalarına katıldı.

Kadınlar, 5 günden bu yana 109 kilometre yol yürüdü. 35-40 günün sonunda ise Ankara’ya varacaklar. Ankara’ya vardıklarında ise ‘Çocuk istismarları, kadına şiddet ve doğa katliamlarına’ karşı toplanan imzaları TBMM’ye sunacaklar.

Her gittikleri yerde o yörenin geleneksel kıyafetlerini giyen kadınlar, Bandırma’da Çerkez halk kıyafeti giyerek eylemlerine devam etti.
Kadınlar, #3kadın40milyonses hashtag’i ile fotoğraflarını ve vardıkları yerleri sosyal medya hesaplarından paylaşarak kamuoyunu bilgilendirmeye devam ediyor.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech