Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Anlat Hemşerim Dertleşelim!

İYİ Parti’nin “Anlat Hemşerim Dertleşelim” otobüsü dün Cumhuriyet Meydanı’ndaydı. İYİ Parti Çanakkale teşkilatı, gün boyu vatandaşlarla bir araya gelirken İYİ Parti Türkiye siyasetinde örnek bir harekete de imzasını atmış oldu. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kente gelen otobüsün önünde açıklama yapan İl Başkanı İrfan Dehmen, “Son zamanlarda kadına yönelik, cinayet, darp, taciz, tecavüz olaylarının arttığının farkındayız. Bu olaylardaki artışın temelinde iktidarın uyguladığı politikaların yattığını biliyoruz.  İktidar partisine mensup bazı belediye başkanlarının kadını aşağılayan sözlerini unutmadık.” dedi.

İYİ Parti Çanakkale İl ve Merkez İlçe teşkilatları dün sabah saat 11.30’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısı ile Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasının yanı sıra İYİ Parti’nin otobüsü Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Parti “İYİ Parti Dinliyor, Anlat Hemşerim, Dertleşelim” adlı etkinliği ile kentteki birçok vatandaş ile bir araya geldi. Sorunlar tek tek dinlenerek raporlar tutuldu.

“BİR GÜNDE 55 TACİZ VE TECAVÜZ DAVASININ GÖRÜLMESİ UTANÇTIR”

İYİ Parti İl Başkanı İrfan Dehmen yapmış olduğu basın açıklamasında, “Bugün Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Bitin kadınlarımızın bu önemli gününü kutluyoruz. Sorunların, kadın haklarının tartışıldığı bir gün yerine, çeşitli kültürel ve sosyal etkinliklerle kutlayacağımız bir Türkiye’yi inşa etmek üzere yola çıktığımızı belirtmek istiyoruz. Son zamanlarda kadına yönelik, cinayet, darp, taciz, tecavüz olaylarının arttığının farkındayız. Bu olaylardaki artışın temelinde iktidarın uyguladığı politikaların yattığını biliyoruz.  İktidar partisine mensup bazı belediye başkanlarının kadını aşağılayan sözlerini unutmadık. İstanbul’da sadece iki mahkemede sadece bir günde 55 taciz ve tecavüz davasının görülmesi bu iktidarın utanç eseridir. Sadece kot giydiği veya etek giydiği için saldırılan kızlarımızı ve saldırganların iktidar mensubu çıkması tesadüf değildir. İYİ Parti olarak kadınlarımızın toplumumuzda hak ettiği yeri alması için çok önemli projelerimiz olduğunu burada belirtmek istiyoruz.

“KADIN, AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI KURACAĞIZ”

Kadının çocuk eğitimiyle başlayan toplumu şekillendiren öneminin farkındayız. Temel eğitimi 12 yıla çıkaracağımız gibi, sürekli eğitim merkezleri aracılığı ile, kadın gelişimi, anne ve çocuk eğitimi konularında kadın eğitimine öncelik vereceğiz. Bu iktidar döneminde aşırı bir şekilde artan kadına şiddet, taciz, tecavüz ve cinayetlerin önlenmesi için sosyal değişim ve gelişim projelerini hayata geçireceğiz. İYİ Parti olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yerine ‘Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ kurarak, daha güçlü ve etkili bir bakanlık haline getireceğiz” söylemlerinde bulundu.

“ULUSAL MEDYANIN BİR KISMI, GERÇEK HALKIN SESİNE KULAK VERMİYOR”

İYİ Parti Genel İdari Kurulu Üyesi Sinem Uludamar ise, “İYİ Parti büyük bir projeye daha imza atıyor. İYİ Parti Mahalli İdareler Başkanlığı ve Gençlik Kolları Başkanlığı’nın yürüttüğü bir hizmet projesi olan, ‘Anlat Hemşerim Dertleşelim’ sloganıyla yola koyulan otobüsümüz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Çanakkale’de. Bu vesile ile Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in selamını iletiyorum ve kendisinin de dediği gibi, ‘Kadın elinin değdiği yer bereketlenir, huzur bulunur. Türkiye’ye kadın eli değecek. Kadınlarla beraber yürüyeceğiz, kadınlarla beraber başaracağız.’ Biliyorsunuz ulusal medyanın önemli bir kısmı, gerçek halkın sesine kulak vermiyor. Gerçek sorunlar paylaşılmıyor. Sözü olanı, derdi olanı konuşturmayan siyaset anlayışına inat, sessizlerin sesi, sözü olanların dili olmak için ortaya çıkan bu proje, cesur insanların hareketidir. İYİ Parti olarak; eşitlikçi, paylaşımcı, girişimci, adaletli, hoşgörülü ve konuşan bir Türkiye yaratmak, öncelikli hedefimiz ve görevimizdir.

“İYİ PARTİ DİNLİYOR, ANLAT HEMŞERİM DERTLEŞELİM”

Eleştiriye tahammülü olmayan bu iktidar döneminde insanımız sıkıntı çekmekten, suskun kalmaktan, korku duymaktan halsiz kalmış, yorgun düşmüştür. Milletimizin kendisiyle görüşmek, konuşmak ve dertleşmek için ‘İYİ Parti Dinliyor; Anlat Hemşerim, Dertleşelim’ projesiyle önemli bir çalışma başlatmıştır. Proje kapsamında Muğla-Fethiye’den yola çıkan otobüsümüz, Denizli, Aydın ve Manisa’yı ziyaret etmiştir. Şimdi ise Şehitler Diyarı Çanakkale’deyiz. Çanakkale’mizde, sesiz çoğunluğun dertlerini, sıkıntılarını, fikirlerini dinleyecek ve kayıt edeceğiz” dedi.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech