Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Limonlu Dudak Nemlendiricisi Tarifleri

Kışın soğuk hava ile

Kışın soğuk hava ile birlikte tüm cildimizde olduğu gibi dudaklarımızda da kuruma ve çatlama yaşanır. Bu durumda çoğumuz dudaklarımızı doğal bir nemlendirici ile yumuşatmak yerine durmaksızın ıslatırız ve bu şekilde daha fazla tahriş olmasına sebep oluruz. Ancak bunlara hiç gerek yok. Evde limon ile hazırlayabileceğiniz pek çok dudak nemlendirici tarif bulunmakta.

Limonun dudak üzerindeki etkileri saymakla bitmiyor. Üstelik içine limon katacağınız bu tarifler ile birlikte dudağınızdaki renk değişimlerinden de kurtulabilirsiniz. Siz de boş zamanınızda bunları deneyerek dudaklarınızı soğuk hava ve diğer kötü şartlardan koruyabilirsiniz.

Limonun Dudaklar Üzerindeki Etkileri

Limon beyazlatma özelliği ile birlikte dudak renginizi açar.

Kuru ve çatlamış dudaklarınızı tedavi eder.

Dudağınızda biriken ölü hücreleri ve kirleri doğal bir şekilde temizler.

Melamin üretimini azaltır.

Cildi nemlendirerek dış etkenlerden korur.

Asit yapısı ile birlikte çeşitli bakterileri öldürür.

Limon Şeker Karışımı

Limon ve şeker kullanarak hazırlayacağınız bu peeling dudaklarınızdaki ölü hücreleri temizleyerek taze dokuya ulaşmanızı sağlayacaktır. Öncelikle bir limonu ikiye bölün ve üzerine toz şeker serpin. Daha sonra birkaç dakika sürecek şekilde hafifçe dudaklara masaj yapın. Ardından 15 dakika bekletin ve su ile durulayın. Bu işlemi haftada 3 kez tekrarlayın.

Badem Yağı Limon Karışımı

Badem yağının besleyici ve nemlendirici etkileri yüzyıllardır kullanılmaktadır. Siz de çatlayan dudaklarınızı badem yağı ile tedavi edebilirsiniz. Bunun için eşit miktarlarda olacak şekilde limon suyu ile badem yağını karıştırın. Daha sonra 3 dakika boyunca hafifçe masaj yapın ve 40 dakika kadar dudaklarınızda bekletip su ile durulayın. Bu karışımı haftada 3 kez tekrarlayın.

Zerdeçal Limon Karışımı

Zerdeçalın bilinen en önemli özelliği içerdiği anti-mikrobik bileşenlerdir. Zerdeçal ve limonla hazırlayacağınız bu karışım dudaklarınızın daha parlak ve dolgun görünmesini sağlayacaktır. Bunun için 1 çorba kaşığı limon suyu ile 1 çay kaşığı toz zerdeçalı karıştırın ve dudakların üzerine uygulayın. Yaklaşık 20 dakika kadar sonra su ile durulayın.

Sade Limon Yağı

Bu karışım için ihtiyacınız olan tek şey limon yağı ve zeytinyağı olacaktır. Öncelikle küçük bir tencerenin içine koyduğunuz suyu iyice ısıtın. Ardından suyun içine de ayrı bir cam kâse koyun ve 2 çorba kaşığı kadar balmumunu bu cam kâsenin içinde eritin. Daha sonra eriyen balmumuna 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağı ile birkaç damla kadar limon yağı damlatın. İyice karıştırın ve kıvamını aldığında cam kâseyi tencerenin içinden çıkarın. Son olarak bu karışımı hava geçirmeyen bir kabın içinde muhafaza edip düzenli olarak kullanın.

Salatalık Limon Karışımı

Salatalığın cilt bakım ürünleri arasında özel bir yeri vardır. Bunun bir numaralı sebebi içindeki mineraller sayesinde verdiği parlaklıktır. Siz de salatalık ve limon karışımı sayesinde parlak dudaklara sahip olabilirsiniz. Bunun için limon suyu ve salatalık suyunu eşit miktarda olacak şekilde karıştırın. Ardından dudaklarınıza 5 dakika boyunca masaj yaparak uygulayın ve 20 dakika kadar bekletin. Daha sonra ılık su ile durulayın.

 Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech