Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Eğitim

Hem öğrendiler hem eğlendiler

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Ezine Gökçebayır Köyünde bir dizi etkinlik düzenledi.  Gökçebayırlı kadınlar hem  hakları konusunda bilgilendiler, hem de etkinlik sonunda düzenlenen konserle gönüllerince eğlendiler.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında farklı kadın ve erkek gruplarına ulaşarak sadece merkezlerde değil kırsalda da  farkındalık ve bilinç yaratmak isteyen ŞÖNİM, Gökçebayır Köyünde bir dizi etkinlik düzenledi.

Etkinliklere, Vali Orhan Tavlı’nın eşi Ayşe Tavlı, Eceabat Kaymakamı Ali İkram Tuna’nın eşi Çimen  Atacan Tuna, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül’ün eşi Emine Gülser Algül   ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat’ın eşi Remziye Fırat katıldı.

İlk etkinlik Gökçebayır İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirdi. İlköğretim öğrencilerine, çocuğa yönelik şiddetle mücadele kapsamında koruyucu hizmet olarak  ‘Hayır Diyebilme’ eğitimi verildi. İnteraktif olarak gerçekleştirilen sunumlar, Psikolog Hacer Hepgül ve Sosyolog Melike Dursun tarafından verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü de ilköğretim öğrencilerine, ‘Akıllı İlaç Kullanımı’ eğitimi verdi. Konuyla ilgili, kitap, diş fırçası ve macunu hediye edildi. Sağlık eğitiminin ardından AFAD tarafından Temel Afet Bilinci eğitimi de verildi.   Vali Tavlı’nın eşi  Ayşe Tavlı ve protokol katılımcıları etkinliklerin sonunda öğrencileler ile kısa bir sohbet gerçekleştirdi ve hediyeler dağıttı.

ŞÖNİM Müdürü Nuray Gümrükçü, köylü kadınlara yönelik; ‘Kadına Yönelik ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi’ konusunda  seminer gerçekleştirildi. Seminerde, çocuklara verilen isimler, çocukluk döneminde oynanan oyuncakların çeşitleri, şiddetle ilgili oluşan yanlış yargılar konusunda bilgilendirme yapıldı.  Aynı konu üzerinden, köy kahvesindeki erkeklere de seminer verildi.

Çanakkale Barosu  Kadın Hakları Komisyonu Avukatları  Melis Söylemez, Demet Temel Özcan, ve Büşra Aksoy, kadınları ve erkekleri aile içi şiddette hukuki süreç, kadın hakları konularında bilgilendirdi, soruları cevapladı.

Gökçebayırlı kadınlara, kadının güçlendirilmesine yönelik koruyucu hizmetler kapsamında yürütülen  Çanakkale Kadın Atölyesi Projesi katılımcılarından oluşan koro tarafından verilen konser büyük bir ilgi ile karşılandı. Seminerlerin ardından kadınlar şarkılar söyleyip, dans ederek gönüllerince eğlendi. Kadınlara pilav ikramı da yapıldı.

Etkinliklerin sonunda protokol katılımcılarına hediyeler takdim edildi.

Dilek Akşen

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech