Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Seçilen Dehmen: “Haddinizi Bileceksiniz”

İYİ Parti 1. Olağan

İYİ Parti 1. Olağan İl Kongresi, dün Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Ümit Özdağ’ın divan başkanlığında gerçekleştirildi. Kurucu İl Başkanı olarak atanan İrfan Dehmen, delegelerin çoğunluğunun desteğiyle seçilerek yeniden göreve gelirken, konuşmasında Cumhuriyet’e ve kurucularına laf edenlere sert söylemlerde bulundu.

Divan kuruluna Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın yanı sıra Rıdvan Uz, Gül Özerden, Osman Nuri Duran oybirliği ile seçildi. Divan Başkanı olan Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ, kongreye katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Demokrat Parti (DP) Başkanlarını selamlarken “AKP ve MHP temsilcilerini de aramızda görmek isterdik. Biz onları kardeşimiz olarak görüyoruz.” dedi. Konuşmasının sonunda ise Başkan Dehmen tarafından Özdağ’a Çanakkale seramiği hediye edildi.

“YERLİ VE MİLLİ SLOGANLARI ATANLAR MEMLEKETİ BAĞIMLI HALE GETİRMİŞTİR”

Faaliyet raporunun okunup oylanmasının ardından konuşma yapan Kurucu İl Başkanı İrfan Dehmen, AKP döneminde yapılanları eleştiren, dış politika, tarım, eğitim, terör politikalarındaki yanlışlıklardan bahsederek sözlerine başladı. Dehmen, “Terörle mücadelede ülke olarak sınıfta kalmış durumdayız. Milli birlik ve beraberlik en büyük düşmanı terör… Terörle mücadelede iktidar defalarca yanılmış, aldanmıştır. FETÖ’yü bu iktidar büyütmüş, devleti teslim etmiş ve mahkemesi ise Allah bizi affetsin olmuştur. Ekonomimiz üretmeyen, bir borç ekonomisi haline gelmiştir. Cari açık ancak dış borç ile kapatılır hale gelmiştir. Yerli ve Milli sloganları atanlar enerji, iletişim ve gıda gibi stratejik sektörlerde memleketi bağımlı hale getirmişlerdir. Yandaş sermaye akıl almak bir şekilde büyürken, vergi borçları silinirken taraf olmayan sermaye yok olmaya mahkum edilmiştir.” diye konuştu.

“HADDİNİZİ BİLECEKSİNİZ”

ÇOMÜ Öğretim Üyesi’nin camilerin genelev olarak kullanıldığı iddiasına da değinerek tepki gösteren Dehmen, “Bu kültürsüz, camilerimizin genelev olarak kullanıldığını iddia etmiş, iktidar cephesinden ve vatan millet ekseninde mangalda kül bırakmayan etkisiz doçent yandaşından tek bir eleştiri dahi gelmemiştir. Bugün memleketi yönetenlerin tamamı aynı görüştedir. Çok acı ama aynı görüştedir. Sadece yavaş yavaş eteklerindeki taşları dökmektedirler. Haddinizi bileceksiniz. Bu vatanı kuranların isimlerini ağzınıza alırken bile on kere düşüneceksiniz. Burası Çanakkale… Cumhuriyet Destanının önsözünün yazıldığı yer. Gideceksiniz. Mustafa Kemal’in söylediği gibi ‘Geldiğiniz gibi gideceksiniz.’ Korkmayın artık biz geldik diyoruz. Çanakkale Ruhu bu topraklarda doğdu. Karartılan otel salonlarına inat, güneş gibi doğan bir parti kurduk. Yüce Türk Milleti ne zaman zora düşse kendi içinden bu gidişe dur diyen bir lider çıkar. Milletimiz İYİ Parti’yi kendi kurdu. 16 yıldır karartılmaya çalışılan güneş, 2017’de Çanakkale’de yeniden doğmaya başladı.” dedi.

Kurucular Kurulu Üyesi Rıdvan Uz da İrfan Dehmen’e teşekkür ederek, “90 gün önce sadece bir kağıt ile göreve atandığında bu işin altından nasıl kalkabilirimi düşündüğünde belki de bu tabloyu kendisi de düşlemiyordu. Fakat gerek il başkanım, gerek il yönetim kurulu üyeleri, gerek ilçe başkanları Çanakkale’de müthiş bir tabloya imza attılar. Ben canı gönülden teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.” dedi.

Konuşmaların ardından seçime geçilirken, 325 kişilik hazirundan 241 delege oy kullandı. 1’i geçersiz sayılan oyların 240’ını alan Başkan İrfan Dehmen, bu kez seçilerek göreve geldi ancak yönetim kurulundan ve kurultay delegelerinden bazı isimlerin çizildiği gözlendi.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech