Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Muhasebeciler Haftası Kutlandı

1-7 Mart tarihleri arasında tüm ülkede kutlanmakta olan Muhasebeciler Haftası Çanakkale’de de Cumhuriyet Meydanı’nda kutlandı. Kentteki muhasebeci ve müşavirlerin katıldıkları etkinlikte Atatürk büstüne çelenk konuldu. Törende SMMO Çanakkale Şube Başkanı Kadir Elibol konuştu.

1-7 Mart tarihleri arasında kutlanılan Muhasebeciler Haftası dolayısı ile kentte bugün bir etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlik çerçevesinde Çanakkale’deki muhasebeciler ve müşavirler Cumhuriyet Meydanı’nda toplandılar. Saat 10.00’da başlayan etkinlikte önce Atatürk büstünün önüne çelenk konuldu, sonrasına SMMO Çanakkale Şube Başkanı Kadir Elibol konuşma yaptı.

SMMO Çanakkale Şube Başkanı Elibol yapmış olduğu konuşmada, “Değerli meslektaşlarım, kıymetli misafirler; Serbest muhasebeci mali müşavirlik ve Yeminli mali müşavirlik mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, Ülke ekonomisi ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydalara ilişkin farkındalığın arttırılması amacıyla; 13 haziran 1989 tarihinde yürürlüğe giren, 3568 sayılı meslek yasasına istinaden Türmob çatısı altında Ülke genelinde faaliyet göstermekte olan 77 Serbest muhasebeci mali müşavir ve 8 Yeminli mali müşavir odasına kayıtlı 3568 sayılı yasaya göre yetki almış 109 bini aşan Serbest muhasebeci mali müşavir ve Yeminli mali müşavir ile 18 bin Stajyer, binlerce muhasebe çalışanı tarafından 1-7 mart tarihleri Muhasebe haftası olarak kutlanılmaktadır.

“Bu Mesleğin Önemli Sorunları Bulunmaktadır”

İşletmelerin muhasebe ve denetim işlemlerini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerinin arttırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan Muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin, önemli sorunları da bulunmaktadır.

Yetkileri sınırlı, sorumlulukları geniş olan Mali Müşavirlik ve Yeminli mali müşavirlik mesleğinin yetki ve sorumluluğun dengeli bir yapıya kavuşturulması gerekmektedir. Görev ve fonksiyonlarımızı yerine getirirken yaşadığımız sorunların, diyalogla ve işbirliği içerisinde çözülmesi gerektiği görüşündeyiz.

Ülkemizde ve mesleğimizde yaşanan sorunların dayanışmayla, iş birliğiyle ve anlayışla çözüleceğine inanıyoruz. Yarınlara umutla bakacağımız bir geleceği hep birlikte hazırlayacağız” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech