Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tepkilerin ardından zoraki soruşturma!

Katıldığı bir programda Çanakkale

Katıldığı bir programda Çanakkale hakkında mesnetsiz ve gayriahlaki iddialarda bulunan ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Abdullah Akın hakkında Dekanlık tarafından yapılan açıklamada soruşturma açıldığı belirtildi.

ÇOMÜ TV’de Cumhuriyet’in ilk yıllarında Çanakkale ve Bursa’da, camilerin genelev olarak kullanıldığını iddia eden İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Akın’a Çanakkaleliler başta olmak üzere tüm Türkiye tepki göstermişti. ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi ise yaptığı açıklamada “Öğretim elemanlarının görüşleri, fikirleri, yorumları ve yaklaşımları tamamen ve hususi olarak kendilerini bağlar” diyerek, Akın’a sahip çıkmadığı gibi kınamayıp, idari soruşturma açtıklarını da belirtmemişlerdi.

“Ne sahip çıktılar ne kınadılar” başlığı ile gazetemizde yer verdiğimiz açıklamalarına ekleme yapan Dekanlık, Öğretim Üyesi Akın hakkında idarî inceleme-soruşturma süreçlerinin başlatıldığını bildirdi.

Dekanlık tarafından yapılan açıklamaya eklenilen maddede ise şu ifadeler yer aldı;

“Kısaca, gündem konusu haline gelen mevzubahis öğretim üyesinin görüşleri ve/ya iddiaları sadece kendisini bağladığını, kurumsal olarak görüşlerini ve/ya iddialarını kabul etmediğimizi ve edemeyeceğimizi ve ilgili şahıs ile ilgili olarak da gerekli idarî inceleme-soruşturma süreçlerinin başlatıldığını tekraren belirtmek isteriz.”

TEPKİLERİN ARDINDAN SORUŞTURMA AÇILDI

Yerelde CHP’nin ve İYİ Parti’nin suç duyurusunda bulunduğu, MHP’nin de tepki gösterdiği Akın’a Çanakkaleli siyasiler de sosyal medya hesaplarından tepki göstermişti. Çanakkaleli duayen siyasetçi,  57. Hükümetin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer de Fox TV Çakar Saat programına gönderdiği mesaj ile “İdari işlem yapacak olanlar hala ne bekliyor acaba?” diye tepkisini dile getirmişti. Türkiye’nin gündemine oturan olayın ardından geç de olsa gelen soruşturma kararı, hem sevindirdi hem de Çanakkale’ye hakaret eden ifadelerin sahibine gerekenin yapılmasında neden geç kalındığına anlam verilemedi. Kent halkı soruşturmanın takipçisi olacaklarını vurguladı. Eylem Gözeldere

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech