Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sınırlı Yetki, Geniş Sorumluluk

Çanakkale Serbest Muhasebeci Mali

Çanakkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Kadir Elibol, 1-7 Mart tarihleri arasındaki Muhasebe Haftası dolayısı ile bir açıklama yaptı. Elibol yayınlanan mesajında, mesleğin sorunlarını da dile getirerek; “Yetkileri sınırlı, sorumlulukları geniş olan mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik mesleğinin yetki ve sorumluluğun dengeli bir yapıya kavuşturulması gerekmektedir.” dedi.

Çanakkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Kadir Elibol, farkındalığın arttırılması amacıyla 1-7 Mart tarihlerinin Muhasebe Haftası olarak kutlandığını bildirdi.

28 yıl önce yasal statüsüne kavuşan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin, kurumsallaşma sürecini tamamlayarak, ülkemizin iktisadi hayatının vazgeçilmez bir kurumu haline geldiğini ifade eden Elibol, “Çanakkale SMMM Odası olarak, toplumsal sorumluluğumuzun bir gereği olarak ekonomi ve iş dünyasıyla ilgili gelişmeleri izliyor; yapıcı görüş ve düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. Ekonomimizin ve iş dünyamızın gelişmesi için katkı sunuyor, sorunları çözmek için çözüm yollarını gündeme taşıyoruz. TÜRMOB çatısı altında, Odalarımıza üye olan mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler kamu hizmeti niteliğindeki görevlerini mesleğin genel ve özel şartlarına uygun olarak yerine getirmektedirler. Meslek örgütleri demokrasinin temel taşlarından biridir. Bu yapının bozulması kamusal hizmet sunumunun zedelenmesine, mesleğin kural ve standartlar bütünü içinde hizmet sunmasına engel olabilir. Bunun sonucunda ise sunulan bu hizmetlerden fayda sağlayan başta kurum ve kuruluşlarımız olmak üzere ülkemiz zarar görecektir.Başta Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında vergi ve sosyal güvenlik bildirimleri ve diğer mali bildirimler ile ilgili veri akışı, beyanların tanzimi ve gönderimi ve denetimi meslek mensuplarımız tarafından yapılmaktadır. Ayrıca TÜİK, BDDK, SPK, EPDK, Hazine Müsteşarlığı ve KOSGEB gibi, ekonomideki diğer düzenleyici ve denetleyici kamu kurumları da meslek mensuplarımızın hizmetlerinden yararlanmaktadırlar. Sistemin başarılı çalışmasında kamu görevlileri kadar meslektaşlarımızın payının en üst seviyelerde olduğu bütün kamuoyunca bilinmelidir. Meslektaşlarımızın yaptıkları görevler, kamu maliyesine ve ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkı ve enformasyon sunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“YETKİLERİ SINIRLI, SORUMLULUKLARI GENİŞ”

Elibol, yaptığı açıklamanın devamında; “İşletmelerin muhasebe ve denetim işlemlerini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerinin arttırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin, önemli sorunları da bulunmaktadır.Yetkileri sınırlı, sorumlulukları geniş olan mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik mesleğinin yetki ve sorumluluğun dengeli bir yapıya kavuşturulması gerekmektedir.Görev ve fonksiyonlarımızı yerine getirirken yaşadığımız sorunların, diyalogla ve iş birliği içerisinde çözülmesi gerektiği görüşündeyiz.Tüm kurum ve kuruluşlarımızla karşılıklı anlayış ve iş birliği içerisinde yürüteceğimiz çalışmalarda elde edeceğimiz her başarı bilinmelidir ki ülke ekonomimizin kalkınmasına ve gelişmesine koyulmuş bir tuğla olacaktır.

Toplumdaki defter tutan ve beyanname veren iş insanı algısını değiştirerek, verdiğimiz hizmetlerin mali danışmanlık ve denetim çerçevesinde güvenilir işletme danışmanı misyonuyla ekonomimizin önemli bir paydaşı olduğumuzu daha çok hissettirmek istiyoruz. Bu yönde kurumsallaşarak, iş kalitesini arttıran, eğitimle gelişen bir meslek olarak geleceğe hazırlanıyoruz.Hazine ile mükellef arasında köprü görevi gören, ülkemizin güçlü ekonomisi için güçlü bir mali müşavirlik kurumunun varlığına inanan Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğimizi iş dünyamıza ve ülkemize değer katarak geliştireceğiz, yarınları umutla şekillendireceğiz.

Bu inançla Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir meslektaşlarımızın Muhasebe Haftası’nı kutluyor, ülkemiz ve meslektaşlarımız için daha aydınlık günler diliyorum.” dedi.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech