Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Manşet

“Çanakkale için ne yapabiliriz?”

Ak Parti Genel Merkezi tarafından 81 ilde düzenlenen ‘2019’a Doğru Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu’ kent merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya katılan AK Parti Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Erdal Tanas Karagöl; “Türkiye’nin yüksek gelirli ekonomiler içine girmesinde şehirlerin önemli katkısının olacağını dile getirdi.

AK Parti İl Başkanlığı, teşkilatlar, sivil toplum kuruluşları ve iş adamları ile birlikte “Şehirlerin Ekonomik Beklentileri” adlı forum düzenledi. Toplantıya katılan AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Erdal Tanas Karagöl; “Türkiye’nin yüksek gelirli ekonomiler içine girmesinde şehirlerin önemli katkısının olacağını dile getirdi. Toplantı basına kapalı olarak devam etti.

AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, gazetemize yaptığı açıklamada; “Şehrimizde iş dünyası tarafından özellikle talep edilen yatırımlar üzerine verimli bir istişare gerçekleştirdik. Özellikle Yat Limanı Projesi’nin Çanakkale’mizin önünü açacak projelerden biri olduğuna dair bir görüş birliği oluşturduğunu gördük. 16 yıllık iktidarımız boyunca ekonomiye önem verdik. Ülkelerin gelişmesinin ekonomiden geçtiğini biliyoruz. 2017 yılında yüzde 11.1 büyüme ile Hindistan ve Çin’i geride bıraktık. Şehirlerdeki ekonomik büyümenin tüm ülke geneline nüksettiğini biliyoruz. Önce kırsal kalkınacak, sonra tüm ülke kalkınacak. Bu felsefe ile hareket ettik. Kalıcı işler yapmak istiyoruz. Bunu da 16 yıllık iktidarımız boyunca gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz.” dedi.

“ÇANAKKALE İÇİN NE YAPABİLİRİZ?”
AK Parti Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Karagöl; “Temelde beş tane sorumuz var. Geçmişte AK Parti iktidarı dönemindeki yatırımlardaki memnuniyeti soruyoruz. Bu sonraki yatırımlar için karar vericilere önemli bir yol haritası olacaktır. Çanakkale’de hızlandırılması gereken, devam eden bir yatırım proje var mı? Kısa ya da orta vadede yapılması gereken proje nedir? Gerçekleşmeyen projelerin önündeki engeller nelerdir? Uzun gelecek anlamında da şehrin vizyon projesi nedir? Çanakkale’nin cazibe merkezi olması için neler yapmamız gerekiyor? Geçmişi gelecek, bugün ve uzun gelecek anlamında önemli bir forum olacak. Bundan sonraki süreçte ekonomiyle alınacak tüm kararlar, hazırlanacak plan ve projeler burada ortaya çıkan fikirlerle belirlenmiş olacak. Yani burada alınacak karalar şehrin kaderine yön vermiş olacak.” dedi.
Başkan Yardımcısı Karagöl; son 15 yıl içerisinde gittikleri ilde ‘Hoşunuza giden en önemli yatırım nedir? Şu anda yatırımları devam eden çalışmaların hangisinin hızlandırılmasını istiyorsunuz? Önümüzdeki dönem şehriniz de ne istiyorsunuz?’ sorularına cevap almaya çalışacaklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

“YÜKSEK GELİRLİ EKONOMİLER İÇERİSİNE GİRMEK İÇİN ÇABALIYORUZ”
“Şehirlerin ekonomik beklentileri forumuna 24 Kasım’da başladık. 47 ili bitirdik. Nisan ayının ortasında da tüm illerimizi bitirmiş olacağız. Anket çalışmalarımız devam ediyor. Bu noktada fikir ve verileri toplayarak oluşturacağımız raporu Cumhurbaşkanı’mıza ileteceğiz. Dolayısıyla hem katılımcı anlayışla, merkezden değil, yerelden, şehrin beklentilerinden yola çıkacağız. Şehirle ilgili yapılması gereken, hızlandırılması gereken yatırım ve proje ne ise ya da uzun vadeli şehrin vizyon projesi neyse, şehrin geleceğine yön vermesini istiyoruz. Burada alacağımız kararlar şehrin kaderine yön vermiş olacak. Son 15 yıllık sürede gerek ekonomik anlamda gerekse makro ekonomik göstergeler anlamında, kişi başı gelir anlamında Türkiye şu anda yüksek gelirli ekonomiler içine girmek için çabalıyor. Şu anda orta gelir grubunun üst dilimindeyiz. Dolayısıyla yeni bir ekonomi için bir başarı için aslında şehirler çok önemli. Göstergelerdeki iyileşmeyi tüm şehirlerimizin yaşaması gerekiyor. Şehirlerdeki ekonomik gelişme bir şekilde makro ekonomik gelişmeye de yön verecek. Hatta, son 10 yıllık sürede orta gelir grubunun üst dilimindeyiz, yüksek gelir grubuna çıkmak istiyoruz ama 13 bin dolarlık kişi başı gelire bir türlü çıkamıyoruz. Bu anlamda Türkiye’nin orta gelir grubundan çıkması yüksek gelirli ekonomiler içine girmesinde, şehirlerin önemli katkısı olacaktır.”

İŞ ADAMLARI İLE DE GÖRÜŞÜLDÜ
Forumun ikinci bölümünde sivil toplum kuruluşları ve iş adamları ile görüşüldü. Görüşmeden önce kısa bir konuşma daha yapan Başkan Yardımcısı Karagöl; içerik ve amaca değinerek şöyle konuştu: “Toplantıların 81 ilde tamamlanmasını umuyoruz. Forumun asıl amacı; şehirlerle ilgili alınacak kararların şehirler tarafından belirlenmesini istiyoruz. İlgili bakanlıklar tarafından değil de sizlerin burada yapılmasını istediğiniz projelerin hayata geçirilmesini istiyoruz. Yerelden yukarıya doğru bunların taşınmasını istiyoruz. Ortaya bir fikir çıkacaksa halkın da katılmasını öncelik olarak belirlemek istiyoruz. Aslında yaptığımız işle şehrin fotoğrafını görebiliyoruz.” dedi.
Toplantıya ÇOMÜ Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Bünyamin Bacak, Sabahattin Zaim Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı İbrahim Güran Yumuşak da katıldı.

Yıldız Sağlam- Dilek Akşen

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech