Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Çanakkale

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Çanakkale çevresi için pazar günü fırtına uyarısında bulundu. Denizlerde fırtınaya dikkat! Son günlerde havaların soğumamasından dolayı dert yanan kentlileri ise dün itibari ile soğuk hava dalgası karşıladı. Çanakkale Merkez’de sıcaklıklar hissedilir derecede düştü.

Uzun zamandır kentte yağış oranlarının düştüğü konuşuluyordu. NASA’nın bu yıl yaptığı incelemelere göre 2017 yılı en sıcak yıl olarak kayıtlara geçti. 2018’de yer kürenin daha da ısınacağını belirten NASA, içleri kararttı. Kentliler uzun zamandır yağışlara hasret kaldık derken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara bölgesi için fırtına uyarısında bulundu.

Meteorolojiye göre, Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden esen rüzgarın; yarın günün ilk saatlerinden itibaren etkisini arttırarak 6 ila 8 (50-75) km kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Kuzey Ege’nin kuzeyinde doğu ve kuzeydoğu yönlerinden esen rüzgarın; yarın günün ilk saatlerinden itibaren saatte 75 km’ye çıkması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ulaşımda aksamalar oluşabileceği doğrultusundan uyarılarda bulundu.

Kentlilerin kış mevsiminde sıcak havalardan dert yandığı bu günlerde Çanakkale Merkez’de sıcaklıklar hissedilir derecede düştü. Hafta sonu yapılan kar uyarıları bu hafta içinde gerçekleşebilir. Çanakkale Merkez’de bu hafta kapalı bir hava hakim olacakken Çarşamba günü karla karışık yağmur bekleniyor. Termometreler bu hafta maksimum 7 dereceyi gösterecekken gece sıcaklıklar eksilere düşecek. Kışlıklar dolaplardan çıktı, atkılar bereler hazır kentli kar yağışını dört gözle bekler hale geldi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech