Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Brezilya’da CHP’li yok ki kardeşim!”

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin Limanı’na yanaşan ve Brezilya’dan 25 bin hayvan getiren Nada gemisi ile ilgili açıklama yaptı. Sorumuzu yanıtlayan Milletvekili Atıcı; “Hadi biz CHP’liyiz, protesto ediyoruz. Bunlar cehape zihniyeti hep böyle diyebilirler ama Brezilya’da da CHP’li yok ki kardeşim!” dedi.

Brezilya’dan 25 bin hayvan getiren Nada gemisi Mersin Limanı’na ulaştı. Ancak gemiden görüntü alınmasına Mersin Valiliği tarafından izin verilmediği iddiası tartışma yarattı. Hayvanların kötü koşullarda yolculuk ettiği öne sürülerek Brezilya’da davaların açıldığı gemide, şirket yetkilileri 3 hayvanın öldüğünü ileri sürdü. Tarım Bakanlığı yetkilileri ise hayvanların 3 hafta boyunca karantinada kalacağını, kan örneklerinin alınacağını ifade etti.

Şehir Hastaneleri paneline katılmak üzere kente gelen CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısına katıldı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mersin Limanı’na yanaşan ithal hayvan gemisi hakkında açıklamalar yapan Milletvekili Atıcı şu ifadeleri kullandı:

“Brezilya’dan canlı hayvan ithali için yola çıkan gemide son derece sağlıksız koşullar olduğunu nereden biliyoruz? Brezilya’daki insan ve hayvan hakları savunucularından biliyoruz. Hadi biz CHP’liyiz,biz protesto ediyoruz, bunlar cehape zihniyeti hep böyle diyebilirler ama Brezilya’da da CHP’li yok ki kardeşim! Oradaki insan hakları savunucuları diyor ki, ‘Bu hayvanlar sağlıksız, bu hayvanlar bu şekilde yola çıkamaz. Bunların çoğu yolda ölüyor. Ölmesinler diye çeşitli ilaçlar veriliyor, iğne yapılıyor. Sağ kalanları da Türkiye’deki insanlara yediriyorsunuz. Bu sağlıksız bir uygulamadır.’ Biz hayvan ithal eder duruma gelmişiz, buna mı yanalım? İthal edilen hayvanlar sağlıksız ona mı yanalım?  Brezilya için hayvan ithal etmek iyi bir şeydir, para kazanıyorlar. Buna rağmen, buradaki hayvanların bu koşullarda yola çıkmalarının insanlığa sığmayacağını dile getiriyorlar.  Mahkeme kararı ile  geminin yola çıkmasını engelliyorlar.”

“UCUZ ET YEDİRME KARDEŞİM”

“Sonra, Türkiye elçilik kanalı ile devreye giriyor ve bir başka mahkemeden karar çıkartarak gemiyi yola çıkarıyorlar. Bu yöntem tanıdık geliyor mu size? Hukuksuzluğumuzu Brezilya’ya ihraç etmiş gibi görünüyoruz. Oradan gelen hayvanların sağlıksız olduğu yönünde çok ciddi ihbarlar var. Şeffaf hükümet bu iddia karşısında, milyonlarca insanın sağlığı tehlikede ise ne yapar?  Gemiyi davulla zurna ile karşılar. Kapılarını açar. Mersin’deki insanları da içeriye alır der ki ‘Bakın bakalım, burda bir anormallik var mı?’ Veteriner gider, rapor alınır, insanlar da ağız tadı ile et yer. Ucuz et yedirme kardeşim! Bir yerde gizlilik varsa sorun var demektir. Bu gemiye insanların alınmaması orada sorun olduğunun açık seçik göstergesidir. AKP gibi bir zihniyetin doğru iş yaptığı zaman nasıl bir reklam çalışması yaptığını biliyoruz. Küçücük bir açılışta neler yaptıklarını biliyoruz. Şimdi niye gizliyorlar, bir yerde gizlilik varsa pis koku var demektir. Bu pis koku, bütün Mersin’i sarmıştır. Halk, gemi limana yanaşır yanaşmaz, kapakların açılması ile Türkiye’ye nasıl bir pisliğin geldiğini anlamıştır. Yapılan iş sağlıksızdır, halkın kendi sağlık hakkını araması gerekir.”

Dilek Akşen

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech