Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ekonominin Kalbi Cumpa’da

CUMPA’da bu hafta fiyatlar,

CUMPA’da bu hafta fiyatlar, iç güveysinden halliceydi. Kentin ekonomik olarak nabzının attığı Cuma Pazarı’nda en çok satılanlar listesinde fiyatlar yine iç açıcı olmadı.

Kentin ekonomik olarak nabzının attığı Cuma Pazarı’nda bu hafta fiyatlar yine vatandaşın içine su serpemedi. Önceki haftalardan bir farkı olmayan etiket fiyatları Pazar esnafını olduğu kadar vatandaşları da düşündürdü.

Kış günlerinin vazgeçilmezi olan portakal pazarda yine en çok satılan ürünler arasına adını yazdırdı. Portakal pazarda 2 TL’den 3.50 TL’ye kadar alıcı buldu. Kış günlerinde C vitamini deposu olan portakal içinde bulunduğumuz aylarda en çok satılanlar listesinde üst sıraları zorladı. CUMPA’da vatandaşın elindeki poşetlerde yine en çok portakal görüldü.

Çanakkale’nin simgesi domates bu haftada tezgahta baş köşelerde yer aldı. Domatesin iki farklı çeşidi de mevsimi olmamasına rağmen vatandaş tarafından ilgi gördü. Domatesin sofraların vaz geçilmez oluşunda vatandaşın talebi doğrudan etkili oldu. Çeri domates 5 TL’den alıcı bulurken, domates ise 2.50 TL’den satıldı. Domatesin fiyatlarının yükselmesi mevsime bağlanırken, kentli domatesin fiyatını normal buldu.

İthali ve yerlisi fark etmeksizin hep en çok satan meyvelerden olma özelliği taşıyan muz 6-7 TL’den alıcı buldu. Muzun ülkemizde yetiştiği Anamur’dan Çanakkale’ye geldiği ve ortalama fiyatının 5 TL olması gerektiğini belirten vatandaş 7 TL’yi fazla buldu. Yaz kış mevsimsiz olarak sıklıkla tüketilen muz pazarda geçtiğimiz haftalara göre pek ilgi görmedi.

Yenice’nin vazgeçilmezi ve Çanakkale’nin üretimde 1 numara olduğu kaypa biberi tezgahlarda 4 TL’den yer aldı. Fırınlanan, dolması olan ve kahvaltılarda tüketilen kaypa biberinin rengi alıcıları bir hayli etkiledi. Kan kırmızısı biberler seçilebilir olduğu vakit tüketiciler tarafından daha çok tercih edildi. Kapya biberi Cuma Pazarı’nın vazgeçilmezlerinden olurken, vatandaş fiyatı biraz pahalı buldu.

Kıymanın kilosunun gram altına yanaştığı içinde bulunduğumuz bu günlerde etli yemeklerin yandaşı olan patlıcan bu hafta CUMPA’da 4 TL’den alıcı buldu. Patlıcan da kaypa biberi gibi vatandaşın fiyatını yüksek bulduğu ürünlerden oldu. Patlıcanın sofraların vazgeçilmezi olması vatandaşın fiyatını pek umursamamasına neden oldu.

Pazarda bu hafta vatandaşlar fiyatlara pek sitem etmediler. Yarım yarım, gram gram yaşamaya alışan vatandaş ayağını yorganına göre uzatmakta profesörlüğe terfi etti.

Tunahan Ünsal 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech