Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Manşet

Ensar Vakfı Kız Öğrenci Yurdunu Açtı

Ensar Vakfı’nın Cuma günü Barbaros Mahallesi Kızılırmak Sokak’ta kız öğrenci yurdu açıldı. Ensar Vakfı’nın kız öğrenci yurdu açılışına Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan katıldı. Milletvekili Bülent Turan Ensar Vakfı’nın yurtlarının daha da yaygınlaşması gerektiğini vurguladı. Yurt yoğun bir katılımla açıldı.

Ensar Vakfı’nın yükseköğrenim kız öğrenci yurdu Barbaros Mahallesi Kızılırmak Sokak’ta Cuma günü açıldı. Açılışa AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yücel Acer, İl Müdürleri, AK Partili İlçe Belediye Başkanları katıldı.

“TÜRKİYE GENELİNDE 166 ŞUBEMİZ BULUNMAKTADIR”

Açılışta Ensar Vakfı Çanakkale Şube Başkanı Sebahattin Güner, “ Vekilimizin başka bir programı olduğu için konuşmamızı kısa keseceğiz. İlimizde Merkez’de ve Lapseki’de şubemiz bulunmaktadır. Türkiye genelinde 166 şubemiz bulunmaktadır. 28 Şubat 2014 yılında kurulduk. 4 yıl içerisinde iyi yerlere geldiğimizi söyleyebilirim. Bu sene kız öğrenci yurdumuzu açıyoruz. Bizim niyetimiz hem kız hem erkek öğrenci yurdu açmaktı. Erkek öğrenci yurdumuzu bir problemden dolayı Milli Eğitim’e devrettik. Toplamda 96 öğrenci bu sene Ensar’dan burs kazandı. Milletimiz ve biz genel olarak ensarız. Allah bu özelliğimizi kaybettirmesin” dedi.

“TÜRKİYE GENELİNDE 62 YURDUMUZ BULUNUYOR”

Ensar Vakfı Yurtlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Karayılan, “Ensar Vakfı  ülkemizin tüm illerinde ve birçok ilçesinde hizmet vermektedir. Birçok ilimizde Kültür Sanat çalışmaları ve İmam Hatip çalışmaları yürütmekteyiz. Avrupa’da ve Amerika’da, Ensar’ın temsilcilikleri bulunmaktadır. Türkiye genelinde 62 yurdumuz bulunmaktadır. Bu yurtların 31’i kız,31’i erkektir. Önümüzdeki dönemlerde Çanakkale’de erkek yurdu da temenni ediyoruz. Bu yurtlarda barınan öğrencilerin öncelikle iyi bir vatandaş, iyi bir insan ve iyi bir kul olmalarını diliyoruz. Şu anda hizmet eden bütün şubelerimize teşekkür ediyoruz.” açıklamalarında bulundu.

“Ensar Vakfı Dendiğinde İçimizde Bir Sıcaklık Oluşuyor”

ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Yücel Acer, “ÇOMÜ Rektörü olarak burada bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Türkiye her alanda gelişen ve yükselen bir ülkedir. Ensar Vakfı Türkiye’de güçlenen STK’lar arasında yer buldu. STK’lar arasında Ensar Vakfı dendiğinde içimizde bir sıcaklık oluşuyor. Her şeyden önce Ensar Vakfı Üniversite öğrencilerine kaliteli barınma olanakları sağlıyor. Ensar Vakfı gibi ülke hayrına çalışan sivil toplum kuruluşunun ne denli önemli bir iş yaptığını tekrar anlamış olduk” söylemlerinde bulundu.

“Ensar Çanakkale’de Daha Da Yaygınlaşmalı”

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Neden bu STK’lar burada olmasın. Hep aynı yaklaşım burası Çanakkale burada olmaz. Neden olmasın? Çanakkale’nin insanının yurda ihtiyacı yok mu? Çanakkale insanının Kur’an kursuna ihtiyacı yok mu? Hepsinin olması lazım. Kamu kurumları iş yapın destek olalım diyorlar. Üniversitenin 50 bin öğrencisi var. 50 bin öğrenciye yurt imkanı kolay değil. Bir sürü yurt olacak öğrenci kendisi seçecek. Biz bu yurtları 2-5-7 yapabiliriz. Hep beraber omuz verelim. Siyaset halkın her türlü hizmetini yapmalıdır. Lapseki’den başka hiçbir ilçede Ensar vakfı yok. Daha çok yaygınlaşmalıyız. Çan’da Eceabatta Ensar olmalı. Büyük ilçelerde olmalı. Çanakkale’de yaşayan burayı seven herkes Çanakkalelidir. Hesabı bozan 3 tane adamın 5 tane adamın dedikodusuna bu memleket prim vermez.” cümlelerini kurdu.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech