Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Çanakkale 6 Yeni Ambulansına Kavuştu

Çanakkale halkının hizmetine Cuma günü 6 yeni ambulans daha eklendi. Ambulansların anahtar teslim töreni Esenler Mahallesi 112 Harekat Merkezi’nde yapıldı.Anahtar teslim törenine AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Vali Orhan Tavlı, İl Müdürleri, AK Partili İlçe Belediye Başkanları ve Jandarma İl Komutanı Necmi İnce katıldı.

Çanakkale halkı Cuma günü itibari ile 6 yeni ambulansına kavuştu. Kentlilerin hizmetine sunulmak üzere 5 yeni ambulans Sağlık Bakanlığı, 1 ambulansta İl Özel İdaresi tarafından alındı. Alınan ambulansların anahtar teslim töreni Cuma günü Esenler Mahallesi 112 Harekat Merkezi’nde gerçekleşti. Gerçekleşen anahtar teslim törenine AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Vali Orhan Tavlı, İl Jandarma Komutanı Necmi İnce, İl Müdürleri ve AK Partili İlçe Belediye Başkanları katıldı. Ambulanslara vatandaşların ilgisi de büyük oldu. Vatandaşlar yeni ambulanslar ile fotoğraf çekildiler.

“ÇANAKKALE’DEKİ 3 AMBULANS ŞU ANDA 44 OLDU”

Törende Ak Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Elimizden geldiğince Ankara’daki işlerimizi bırakıp Çanakkale’de ki görevlerimizi yerine getirmeyi bir borç biliyoruz. Bizler Çanakkale’nin vekilleriyiz. Beraber Ambulans törenini yapalım istedik. Biraz geciktik hakkınızı helal ediniz. Bu gördüğünüz 6 ambulans aslında yeni değil. Biz fiilen hemen işe başlasınlar diyerekten hemen yola çıktılar. Anahtar teslim törenini bugün yapıyoruz. Şaka değil 2002 yılında 3 ambulans varmış Çanakkale’de. Bugün bu ambulansların sayısı 44’e yükseldi. Üçün beş olmasından yedi olmasından bahsetmiyorum. 3 ambulans bugün 44 ambulans oldu. Bu bizim görevimiz gururumuzdur. Bununla birlikte personel sayımızda arttı, hastalara ulaşılabilirliğimizde arttı. Bu yüzden bırakın 6’yı, bırakın 40’ı bir tek ambulans bile çok kıymetlidir. Artık Ankara’dan İstanbul’a uçak ambulans ve sabit helikopterimiz bulunuyor. Sağlıkta büyük bir mesafeyi hep birlikte aldık. “dedi.

Milletvekili Turan konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

“550 Yataklı Üniversite Hastanemiz 1-2 Aya Açılacak”

“Üniversite Hastanemizin inşası bitti, taşıma süreci başladı. Yeni Üniversite Hastanesi 550 yatak kapasitelidir. 550 yataklı Üniversite Hastanemizi 1-2 ay içerisinde açacağız. İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın anlayışının en güzel karşılığı bizim bu politikalarımızdır. Avrupa başta olmak üzere sözüm ona o ülkelerde Türkiye’deki gibi hizmetlerin olmadığını gözümle görüyorum.”

“15 Yılda Sağlıkta Gelişmeler Yaşadık”

İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı da kısa bir konuşma yaparak; “Halkımıza daha etkili, daha hakkaniyetli, ulaşılabilir ve kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek amacıyla, 15 yıl önce başlayan dönüşümle ülkemizde sağlık alanında önemli gelişmeler yaşanmıştır. Sağlık personellerimizin sayısı 15 yılda yüzde 100’lük bir artış göstermiştir. İl genelinde 2002’den 2017’ye kadar uzman hekimimiz 125’ten 344’e, pratisyen hekimimiz 179’dan 494’e, ebe hemşire sayımız bin 45’ten bin 900’e toplamda da bin 700’den 6 bin 400’e çıkan sağlık personellerimizle hizmetlerimize devam ediyoruz” dedi.

“Sağlık Personellerine Şükranlarımı İletiyorum”

Vali Orhan Tavlı ise yaptığı konuşmada;  “Az önce Milletvekilimiz ve Sağlık Müdürümüz açıkladılar. Ayvacık’tan Biga’ya sağlıkta dönüşüm yaşıyoruz. Sağlıkta yapılan altyapı ve üst yapıdaki dönüşümden ilçelerimiz payını almaktadırlar. Bütün yeni hizmete giren hastanelerimiz 5 yıldızlı otel konforunda. Çanakkale’miz büyük hizmetler almaktadır. Çanakkale ve Türk Milleti her şeyin en iyisine layık. Sağlık personelleri fedakarca çalışmaktadırlar. Huzurlarınızda onlara şükranlarımı iletiyorum” sözlerinde bulundu.

Tunahan Ünsal

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech