Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çilek Altından Karpuz İran’dan 

Bu haftaki salı pazarında

Bu haftaki salı pazarında birbirinden renkli ve farklı ürünler tüketiciye sunuldu. İzmir’den gelen altın çilek, İran’dan gelen karpuz göz doldurdu.

Salı pazarının bu haftaki tezgahlarında toprağa temas etmeyen çilek, eski Osmanlı çileği, altın çilek ve İran karpuzu yer aldı.

Altın çilek ve İran karpuzu kilosu 5 TL’den satıldı. Faydaları saymakla bitmeyen altın çilek  antioksidan oranı ile üstünlük yaratıyor. Doğal yollardan kilo vermek isteyenler için de eşsiz bir meyve. Kalorisi düşük olduğundan, kilo vermenize katkı sağlıyor. Çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimden olumlu katkıları var. Şeker hastalarına iyileştirici etki yapıyor. Kanser, kalp gibi ciddi rahatsızlıkları önlemekte başarılı olan meyve, aynı zamanda bu hastalılara şifa oluyor. Doğal idrar söktürücü ve ağrı kesici özelliğine sahip. Kandaki değerleri dengeler ve solunum, idrar yollarındaki rahatsızlıklara iyi gelir.  Tıbbi ilaçlarda kullanılan meyve, 8 alkolid özelliğine sahip. Görme ve işitme duyularına büyük fayda sağlıyor ve sinirlerin onarılmasında etkili. Kan dolaşımını hızlandırır ve düzene sokar. İltihap kurutur ve mantar hastalıklarını tedavi etmede etkili. Altın çilek, İştah açıcı, ateş düşürücü, balgam temizleyici, tümörün ilerlemesini durdurucu, cilt problemlerine çözüm yaratan ve böbrek rahatsızlıklarını iyileştiren etkisi ile lider.

Esnaf Hulusi Demiroğlu; “Bu altın çilek İzmir’de, Ege Bölgesi’nde  çok meşhur bilinen bir meyve. Sayısız yararı var. Çanakkale’de de bir ara yetiştirilmek istendi ancak sanırım sonuç alınamadı. Küçükkuyu rampalarının aşağısında bir yerlerde yetiştirildiğini biliyorum ama kendi bahçelerinde sanırım. Bu meyveyi İzmir’de sokak satıcıları sokaklarda satıyor.” dedi.

AŞERENE KARPUZ

İzmir Hali’nden meyve ve sebze aldığını dile getiren esnaf Demiroğlu; “Karpuzlar İran’dan gelme. Aşerenler için birebir ve çok lezzetli. Geçen hafta bir hamile kadın artık dayanamayıp burada kesti yedi. Kilosu 5 TL’den satılıyor ve bir karpuz 4-5 kilo geliyor.”dedi.

Dilek Akşen

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech