Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Akıl alır gibi değil”

Çanakkale Belediyesi’nin Kazdağları’nda yetişen

Çanakkale Belediyesi’nin Kazdağları’nda yetişen elmaları öğrencilere okullarda dağıtma talebi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kabul görmedi. Oluşan bu manzaraya Eğitim İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu tepki gösterdi. Yazılı olarak ortaya konan tepkide, “Akıl alır gibi değil” vurgusu yapıldı.

Çanakkale Belediyesi geçtiğimiz gün Bayramiç bölgesinde yetişen 26 ton elmanın Çanakkale halkına dağıtımına başladı. Yeni olmayan ve 4-5 yıldır devam eden bir projede önemli bir detay bu sene göze battı. Belediye geçtiğimiz yıllarda okullara elma dağıtıyordu. Bu uygulama bu sene Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından cevapsız bırakıldı. Milli eğitim Belediye ile iş birliğine gitmeyerek okullarda elma dağıtımının önüne geçmiş oldu. Eğitim İş Çanakkale Şubesi oluşan bu duruma tepkisini yazılı olarak dile getirdi.

“AKIL ALIR GİBİ DEĞİL”

Eğitim İş’in yazılı tepkisinde, “Çanakkale Belediyesi’nin her yıl kaz dağları yöresine ait, kentimizde bir marka olan ve kentimizin severek gönül rahatlığıyla tükettiği elmaları okullarımızdaki öğrencilere, öğretmenlere hatta velilere ücretsiz dağıtıyordu. Alışa gelmiş bu geleneksel etkinlik öğrencilerimiz ve velilerimiz tarafından ilgiyle karşılık bulup takdir ediliyordu.

Her ne hikmetse bu yıl Çanakkale Belediyesi’nin elma dağıtma talebi gerçekçisini anlamadığımız şekilde İl Milli Eğitim müdürlüğü tarafından kabul edilmediği bilgisi tarafımıza ulaşmıştır.

Okulların birçok gerici faaliyetlere açık olduğu eline her izin belgesini alanın okullar içerisinde rahatlıkla cirit attığını, istediği her çalışmayı yaptığını eğitim camiası çok iyi bilmektedir. Özellikle dini vakıf ve cemiyetlerin, derneklerin istediği afişi astığını, broşürünü dağıttığını, yarışmalar düzenlediğini, kitap, dergi, hediyelik eşyalar verdiğini görüyoruz. Masalar kurup istediği öğrenciyle konuştukların, propaganda ve siyasi çalışmalar yapabiliyorlar.Ama ne hikmetse Çanakkale Belediyesi öğrencilere ücretsiz olarak “ELMA” evet “ELMA” dağıtamıyor. Akıl alır gibi değil!

“OKULLARIMA ELMANIN GİRMESİ VE DAĞITILMASI YASAK”

Okullarımızda elmaların girmesi ve dağıtılması yasak. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü böyle bir yasak koyduysa bu kararıyla öğrencilere elma dağıtılması olayını krize dönüştürmeye ve siyasi bir taraf olmaya ayrıca böyle güzel bir faaliyeti de siyasi kaygılara kurban etmiştir. Bir yerel yönetimin okullarda öğrencilere elma dağıtmasında ne gibi bir sakınca olabilir. Kaldı ki İl Milli Eğitim Müdürlüğü yerel yönetimlerle işbirliği yapmayacak da kimlerle yapacak. Eğitim İş Çanakkale Şubesi olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğünü uyarıyoruz! Eğer gerçekten Çanakkale Belediyesinin okullarımızda öğrencilere yönelik elma dağıtılmasına izin verilmediyse bu çok komik ve akıl tutulması gibi bir olaydır.

“ELMADAN KORKMAYIN”

Sendikamıza çeşitli kanallar aracılığı ile daha öncede Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür GÖKHAN’ın okulları ziyaretinde idareciler tarafından karşılanmaması, “Atık Pil” çalışmasına öğrenci gönderilmemesi, belediyenin okullara verdiği araç ve gereçlerin kabul edilmemesi gibi benzeri telkinlerin ve uyarıların yapıldığı bilgisi ulaşıyordu. Şimdi elma dağıtmak yasak deniyorsa, bu etkinliğe izin verilmiyorsa, bunun altında art niyet ve siyasi bazı hesapların olduğu algısı oluşmaktadır. Okulların yol geçen hana döndüğü, derneklerin istediği öğrencinin TC ve özel bilgileri velilerinden habersiz, rahatlıkla alabildiği, okul kantinlerinde öğrencilerle toplantılar yaptığını hatırlatıyoruz… Elmadan korkmayın elma çok faydalı ve insanların özellikle öğrencilerin düzenli olarak tüketmesi gereken bir meyvedir. Bu bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Eğitim İş olarak bu yasakçı kararı kınıyoruz. Bu kararı ve sonuçlarını titizlikle yakından takip edeceğimizi belirtiyoruz.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech