Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hamsiye Niyet Orkinosa Kısmet

Behramkale açıklarına hamsi tutabilmek

Behramkale açıklarına hamsi tutabilmek için ağlarını atan balıkçılar hamsi beklerken orkinos ile karşılaştı. Halk arasında ton balığı olarak da bilinen orkinos yavrularının tanesi yaklaşık 1 buçuk kilo gelirken 15 liradan alıcısını buldu.

Bahramkale’de hamsi avına çıkan balıkçıların ağlarına yavru orkinoslar takıldı. Orkinosların tane ağırlığı yaklaşık 1 buçuk kiloyu buluyor. Tanesi 15 liradan satılan orkinoslar salı pazarında tezgahlara koyuldu. Tezgahlarda hamsi ve sardalye görmeye alışık olan vatandaşlar orkinosa ilgiyle yaklaştı.
Balıkçı Oğuz Askar, “Balıkçılar, hamsi için Behramkale’de ava çıktıktan sonra ağlarına takılan orkinos oldu. Orkinoslar normalde çok daha büyük boyutlara ulaşıyor. Bunların tanesi yaklaşık 1 buçuk kilo geliyor. Şu anda herhangi bir av yasağı bulunmuyor. Orkinosun tam mevsimi.” şeklinde konuştu.
Orkinoslar, halk arasında ton balığı olarak da biliniyor. Uskumrugillere ait olan orkinosların boyları türüne göre değişiklik gösterse de en büyük boyutları 6 metreye kadar çıkmaktadır.Özellikle konserve olarak alınıp tüketilebilmesi, sağlığına ve formuna dikkat edenler için pratik seçeneklerden biridir. Omega 3 ve B12 vitaminleri açısından oldukça zengin olan ton balığı sayesinde günlük vitamin ihtiyacının büyük bölümünün karşılanması mümkündür.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech