Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni Trend: Sağlıklı Yaşam

Son dönemde herkesin konuştuğu

Son dönemde herkesin konuştuğu GDO’lu besinler ve fast food beslenmeyle de etkisi olan fazla kilo sorunu özellikle kadınları farklı arayışlara itiyor. Bazen de popüler kültürün etkisiyle sağlıklı yaşamak, asıl amacından çok bir trend olduğu için tercih ediliyor. Sağlıklı yaşam ile tanışan kadınlardan biri olan 56 yaşındaki Emel Şentuna, ruhsal olarak da çok fazla olumlu etki gördüğünü gazetemize anlattı.

Herbalife adıyla piyasada yer alan ürünler, bir kesim kadının yeni gözdesi haline geldi. Herbalife, bitkisel ürünlerin bakanlık onaylı olarak satılmasıyla bunu bir yaşam haline getirerek daha sağlıklı olmayı ve kilo vermeyi hedef gösteriyor.

Dengeli ve sağlıklı beslenme ürünleri ile birlikte kişiye özel program hazırlanan sağlık merkezleri birçok sağlıklı hikayeyi de beraberinde getiriyor.
56 yaşındaki Emel Şentuna, sağlıklı yaşamla tanışma hikayesini şöyle anlatıyor: “Herbalife ile 2 yıl önce tanıştım. Çalışırken duymuştum. Ancak o zaman pek vaktim olmuyordu. Araştırmaya zamanım olmadı. Bu bir gıda olduğu için de araştırmadan içine girmek istemedim. Yalnızca çayını aldım. 2005 yılında emekli olduktan sonra başladım. Anlatan kişi bana antioksidan olduğunu söyledi. Ben ona inanıp güvenerek 22 çeşit bitkiden oluşan bu çayı aldım. Masa başında otururken o çayı kullandım. Bir kutu kullanıp devamını almadım. Daha sonra emekli olduktan sonra kilolu bir arkadaşımı gördüm. Çok fazla kilo verdi. Onu görünce çok şaşırdım. Özellikle incelip de sarkmadan, bozulmadan güzelliğinden bir şey kaybetmemesi beni çok şaşırttı. Sonra o bana vücut analizini önerdi. O dönem psikolojik rahatsızlıklarımdan dolayı zor günler yaşıyordum. Bu durum beni fiziksel olarak da etkiliyordu. Çocuğum da var. O aralar onun için daha sağlıklı olmam gerektiğini gidişatın kötü olduğunu düşünüyordum.”

“Sebze ve Meyveler Sadece Midemizi Dolduruyor”

5 ayda 16 kilo veren Şentuna; sürecin kendisini ruhsal olarak da olumlu etkilediğini belirterek şöyle dedi: “İç yağım fazlaydı ve 72 kiloydum. şu anda 56 kiloyum. Başlayalı 2 yıl oldu ancak ilk 5 ayda bu kiloya düştüm.Kilo verdikten sonra ortamın çok güzel olması beni etkiledi. Ben aslında başlarda bir iş fırsatı olduğu için değil kendim sağlıklı yaşamak için tercihte bulundum. Ruhsal olarak olumlu değişmeler yaşadım. Orada bir arkadaş ortamı var.Yediğiniz ürünlerden vitamin, mineral hepsi alınıyor. Sebze ve meyveler artık doğal değil. Sadece midemizi dolduruyoruz. Bu bir gerçek. Başladıktan 3-4 gün sonra yataktan daha dinç kalkınca devam etmeye karar verdim. Ortamımız çok güzel. kimsenin menfaati yok. Herkes sağlıklı yaşam için burada. Şimdi iş fırsatlarını da değerlendirdim. Hem kendime hem başkalarına faydam oluyor. Burada mutluyum.”

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech