Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kilo ile alırdık yarıma talim olduk

Soğuk bir cuma gününe

Soğuk bir cuma gününe denk gelen CUMPA’da bu hafta etiketler vatandaşı çok memnun etmedi. Geçen haftalara oranla neredeyse aynı fiyatlara satılan ürünler, gün geçtikçe vatandaşa pahalı gelmeye başladı. Kentliler büyükşehirlerde fiyatların daha yüksek olduğunu, Çanakkale’nin bir nimet olduğunu belirttiler. Belirttikleri görüşten ziyade de fiyatların daha da düşmesi gerektiğini vurguladılar.

Soğuk bir cuma gününe denk gelen CUMPA’da meyve ve sebzelerin üzerlerinde yer alan etiket fiyatları pek de yüzleri güldürmedi. Pazarda yer alan etiketler büyük şehirlerin yanında bedava olarak nitelendirilirken, kentlileri tatmin etmemeye devam ediyor. Özellikle büyükşehirlerden Cuma pazarına gelen ve gezen vatandaş, fiyatlar karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Yerli alıcılar ise fiyatları yüksek buldu. Esnaf dışı sizi içi bizi yakar diyerek alıcısına seslendi.

“Fiyatlar tatmin etmedi”

Pazarda bu hafta yerli muz 7 TL’den alıcı ile buluştu. İthal muzlara oranla daha lezzetli olan ve fazlaca tüketilen muzun fiyatının 7 TL olması kentliye yüksek geldi. Muzun yanı sıra portakal her zamanki gibi gidişatını bozmadı. Kışın vaz geçilmezi olan vitamin deposu, bu haftada 2 buçuk TL’den alıcı buldu. Portakal her hafta olduğu gibi bu haftada poşet poşet satıldı. Çanakkale’nin simgesi olan ve Türkiye’nin dört bir yanında Çanakkale domatesi olarak satılan domatta bu hafta 3 TL’den tezgahta yer aldı. Şeker kırmızı olarak satılan domatesin etkileyici rengi vatandaşın gönlünü kazandı. Domates İstanbul’da piyasada 5 TL’den satılırken kentte 3 liraya alınabiliyor. Çaya çorbaya itinayla sıkılan limon yüzleri güldürdü. Limon bu hafta filesi 2 TL’den alıcı ile buluştu. Özellikle kış günlerinde soğuktan ve gripten korunmanın en etkili yolu olarak yıllardır kullanılan limon satışları satıcıyı rahatlattı. Limon alıcısı ise halinden oldukça memnundu. Geçtiğimiz haftalarda filesi 5 TL’den satılan limonun bu hafta 2 TL olması, pazarın unutulmazları arasına adını yazdırdı.

“Alım gücü düştü”

Cumpa’da bu hafta diğer ürünler stabil fiyatlarını korurken vatandaş genel anlamda alım gücünün düştüğünü belirtti. Eskiden aynı fiyatlara daha fazla ve kilolarca alınan ürünler artık yarım kiloya düştü. Özellikle son zamanlarda uygulanan zamlar kentlinin kesesini büktü. Kısıtlı imkanlarla CUMPA’ya gelipte pazar alışverişini yapabilen kendisini şanslı gördü.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech