Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balığa Ulaşamıyoruz

Omega deposu balıkta piyasa

Omega deposu balıkta piyasa kan ağlamaya devam ediyor. Kentte balık satışları en kötü sezonlardan birisini geçiriyor. Boğaz kenarında bulunan Çanakkale’de balık piyasası sene başından beri yara almaya devam ediyor. Balıkçılara göre denizde balık yok.

Sofraların vaz geçilmezi ve omega deposu olana balık soz zamanlarda ulaşılamaz oldu. Çanakkale’de balık piyasası en kötü dönemlerinden birisinin altına imzasını attı. Balık boğazları terk etti mi bilinmez ama balıkçılarda balık yok. Dün Salı Pazarı’nda balık fiyatları standat seviyelerde seyir ederken balıkçılar az balıktan dert yandılar. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olmasından ve dengesiz bir hava profilinden ötürü balıkta azalma meydana gedi.

Salı pazarında yer alan balık tezgahlarında fiyatlar şu şekilde; Karadeniz’in incisi hamsi 15 TL, Saroz Sardalya 7 TL, İstavrit 15 TL, Kupa 10 TL, Boğaz uskumru 25 TL, Karides ise 20 TL’den tezgahta alıcı bekledi.

Balık esnafı satışlardan memnun olmadığını dile getirirken, vatandaşlar geçtiğimiz senelerde hamsinin 5 TL olduğunu belirttiler. Hamsinin bu sene içerisinde kimi zaman 20-25 TL bandına yaklaşması vatandaşı düşündürdüğü kadar balıkçılarıda düşündürdü. Esnafın değerlendirmelerine göre, balık piyasasında gidişat önümüzdeki günlerde de düzelir gibi durmadı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech