Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

14 Şubat Telaşı

14 Şubat Sevgililer Günü

14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşırken, mağaza vitrinleri kalpler ve kırmızılara boyandı. Sevgili ve eşlerini mutlu etmek isteyenler cebine uygun hediyeyi ararken yüzü gülen esnaf oldu.

Kökeni, Roma Katolik Kilisesi’nin inanışına dayanan Sevgililer Günü, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak bilinmektedir. Bu sebeple bazı toplumlarda “Aziz Valentine Günü” olarak da adlandırılıyor.
14 Şubat’a birkaç gün kala dükkanlar, çarşı, pazar kalplere pembe ve kırmızılara boyandı. Çiçekler, ayıcıklar vitrinleri süslemeye başladı. 14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşırken herkes hediye arayışına girdi. Sevgilisine, eşine hediye almak isteyenler; çiçekçilerden oyuncakçılara, mağazalardan parfümeriye kesesine göre hediye almanın peşine düştü.
Özel günlerin hareketliliği, çoğu zaman olduğu gibi esnafa yaradı. Vitrinlerini kalpler ve kırmızı renklerle donatan esnaf çeşitli kampanyalar ile müşterilerin ilgisini çekerek daha fazla satış yapmaya çalışıyor.Edilen sohbetlerde kapitalist düzenin oyunu dense de bu gün, varlığını koruyor.

Yıldız Sağlam

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech