Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Otopark Sorunu Bezdirdi

   Çanakkale için son

 

 Çanakkale için son 2 ayda pek çok istatistik ve veri açıklandı. TÜIK verilerine göre; nüfusumuz 530 bin 417 oldu. Yine TÜİK istatistiklerine göre; il genelinde kayıtlı araç sayısı 221 bin 584 olurken Merkez’de 40 bin araç sayısı açıklandı. Bu sayılar ışığında Çanakkale’de mevcut otopark sayısının 3 bin olması kafa karışıklığı yarattı.

Vatandaşlar ise yıkılacak olan Carrefour AVM’nin ve Belediye İş Merkezinin yerinin otopark yapılmasının soruna bir nebze çare olacağında hemfikir.

 “40 BİN ARAÇ VAR 3 BİN OTOPARK VAR”

Çanakkale son 2 ayda açıklanan istatistiksel verilere göre; giderek kalabalık bir hale bürünüyor. Kent kalabalıklaşırken kentteki araç sayısıda her ay düzenli olarak artış gösteriyor. TÜİK verilerine göre; Çanakkale’de yer alan taşıt sayısı neredeyse düzenli olarak her ay yüzde 5 oranında artış gösterdi. Ocak ayında açıklanan motorlu taşıt sayıları vatandaşı meraka sürükledi. TÜİK tarafından açıklanan istatistiklere göre; Çanakkale il genelinde 221 bin 584 araç teyit edildi. Çanakkale Merkez’de 40 bin araç bulunduğu göz önüne alınırsa vatandaş belirli metrekareler içerisinde köşe kaomaca oynar hale geldi. Kentte otopark sıkınıtısı günden güne artarken TÜİK bir de nüfus verilerini açıkladı.

“NÜFUS GİDEREK ARTIŞ GÖSTERİYOR”

Çanakkale’nin nüfusu son sayımlara göre 530 bin 417 olarak açıklandı. Metrekareye düşen insan sayısı bakımından ise kent sayılı İller arasına adına yazdırdı. Nüfus açıklamasının ardından kentte yeni bir telaşe başladı. Büyükşehir olacak mıyız? Büyükşehrin büyük otopark sorunu mevcut.

 “BELEDİYE İŞ MERKEZİVE CARREFOUR MARKET OTOPARK OLSUN”

Gündem Gazetesi olarak yaptığımız sokak röportajlarında kentte 7’den 70’e herkesin ortak sorunu otopark çıktı. Bazı vatandaşlar ise bu sorunun ekabirlikten kaynaklandığını savundu. ‘Sarıçay mevkine park edilecek araçlardan inen vatandaşlar, kent merkezine yürüyerek gelirlerse sorun çözülür’ dendi. Bir diğer methot ise Belediye İş Merkezi’nin yıkılarak otopark olması oldu. Kentte vatandaşlar Belediye İş Merkezi’nin işlevsiz ve bakımsız olduğunu bir an önce yıkılarak otopark olması gerektiğini vurguladılar.

Kentte bir diğer yeni otopark oluşabilecek alanı ise Carrefour Market oldu. Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Carrefour AVM önümüzdeki günlerde yıkılacak. Yıkılan yere AVM mi Otopark mı yoksa Otoparklı AVM’mi yapılacağı merak konusu oldu. Vatandaş ve yetkililer bölgedeki binanın yıkıldıktan sonra düzenli bir şekilde katlı otopark yapılabileceğini belirttiler. Carrefour alanına yapılacak 3-4 katlı bir otopark sorunu çözer önerisi yapıldı.

“KENTTE HER AY ARAÇ SAYISI ARTIYOR”

Kentte trafik ve otopark sorunu günden güne artış gösterirken, taşıt sayısınında neredeyse her ay artması kafaları oldukça karıştırdı. Büyükşehtin büyük derdi olur diyen vatandaş otopark sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirtti.

Belediye İş Merkezi ve Carrefour AVM otopark yapılırsa sorun çözülür mü?

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech