Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halyo, TOBB Genel Kurulu’na katıldı

Ankara’da TOBB İkiz Kuleler’de

Ankara’da TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirilen Gümrük ve Turizm İşletmeleri AŞ Olağanüstü Genel Kurulu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Genel kurula UMAT Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. temsilen Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, Çanakkale Ticaret Borsası’nı temsilen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salamon Halyo katılım sağladı.

Genel kurula katılan Çanakkale Borsa Başkan Yardımcısı Salamon Halyo, “Toplantımızın açılış konuşmasını TOBB Başkanımız Rifat Bey yaptı. Rifat Bey 2005 yılında bu işe hayırlı niyetle başladıklarını vurgulayarak, Türkiye’nin dış ticaretinin yarısının kara gümrük kapılarından yapıldığını ama yıllarca Gümrük kapılarına yatırım yapılmadığı için, kötü koşullardan dolayı bir sürü problem çıktığını ve ek maliyetlere neden olduğunu söyledi. Bu sıkıntıyı üyelerinin çektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu Sınır kapılarındaki güvenlik sorunlarından dolayı bütün Türkiye çekiyordu. O dönemde hükümetimize dedik ki, ‘verin biz yapalım’. Onlar da bu camiaya güvenip verdiler. Biz bu işi hayal edip yola çıktığımızda 137 Oda ve Borsamız bizi anladı, bu işe emek ve gönül verdi. Her şeyden önce bu başarı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği camiasının vizyonunun ve birlikten doğan gücümüzün eseridir. Sizin eseriniz. Bir araya geldiğimizde neler kazanabileceğimizin, ülkemize neleri kazandırabileceğimizin en somut göstergesidir.Biz bu işletmeyi 2005 yılında ana kuruluşumuz TOBB ve 137 Oda ve Borsa ortaklığı ile kurduk. Çanakkale Ticaret Borsası olarak orada hissemiz var. Tüm bu yatırımlarda emeği olan herkesi tebrik ediyoruz. Başta TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Arif Beye özverili çalışmaları nedeniyle çok teşekkür ediyoruz. Böyle güzel örnek çalışmaların, işbirliği örneklerinin başarılı yatırımların ülkemizin her kurumuna her kuruluşuna örnek olmasını temenni ediyoruz.” dedi.

TOBB Başkanı, sadece Türkiye’de değil, dünyada örnek proje haline geldiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, Birleşmiş Milletler’in de bu projeyi bütün dünyaya gösterdiğini, ‘Gümrüklerinizi güvenli ve hızlı hale getireceksiniz Türkiye gibi yapın, TOBB gibi yapın’ dediklerini aktardı.

Bu kapsamda bölge ülkeleri ile çalışmaya başladıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, “İşte Türkiye’nin edindiği bu tecrübe ve oluşturduğu örnek modeli, İpek yolu üzerindeki ülkelere uygulayabilirsek, o zaman kazanan biz olacağız, coğrafyamız olacak. Şimdi bu amaçla bölge ülkelerinin gümrük kapılarının modernizasyonu noktasında da önemli bir noktaya geldik. İran ve Orta Asya ülkelerinde bu konuda çalışmaya başladık. İnşallah hep birlikte bunu da başaracağız.” dedi.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech