Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale Ukrayna heyetini ağırladı

Ukrayna Ternopil Bölgesi resmi

Ukrayna Ternopil Bölgesi resmi heyeti dün sabah önce Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret etti. Heyet, daha sonra saat 11.00’de ÇTSO Çanakkale Evi’nde gerçekleşen “Ukrayna’nın Dünyaya Hediye Ettiği 50 İcad” sergisine katıldı.

Ukrayna’dan gelen resmi heyette Ternopil Bölgesi Valisi Stephan Barna, turizmden sorumlu Ukrayna Ternopil Bölgesi Vali Yardımcısı Oleh Valov ile Ukrayna Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı Turizmden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Natalia Savelieva bulundu.

Ukrayna Ternopil Bölgesi hakkında Başkan Gökhan’a bilgiler veren Ternopil Bölgesi Valisi Barna, Ukrayna’da Çanakkale’nin daha fazla tanınması için çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Vali Yardımcısı Ali Candan ile birlikte Başkan Gökhan’ı makamında ziyaret edildikten sonra Başkan Gökhan, Çanakkale’nin kültürü ve tarihinin yanı sıra Çanakkale Belediyesi çalışmaları hakkında Ukrayna heyetine bilgi verdi. Ziyareti, Ukrayna’dan gelen basın mensupları da takip etti.

Ternopil Bölgesi Valisi Barna, Başkan Gökhan’a çeşitli hediyeler takdim etti. Başkan Gökhan da Barna’ya kahve takımı ile eski Çanakkale fotoğraflarının yer aldığı kitapçığı Vali Barna’ya hediye etti.

Heyet, ardından ÇTSO Çanakkale Evi’ne geçerek, “Ukrayna’nın Dünyaya Hediye Ettiği 50 İcad” Sergisi’nin açılışına katıldı. Sergide, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer ev sahipliği yaptı.

Sergi için düzenlenen kitapçıkta 50 icada dair bilgiler yer aldı. Bilgiler 3 farklı dil ile aktarıldı. Sergide yer alan panolar ve üzerinde bulunan icadlar katılanların ilgisini çekti. Panolarda Ukraynalı bilim adamlarının dünyaya  kazandırdığı eserler yer aldı.

Yıldız Sağlam

 

 

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech