Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜKETİCİYİ YANILTMAK!

Devlet, yıllardır tüketiciyi korumak

Devlet, yıllardır tüketiciyi korumak için, kanunlar, yönetmelikler, tüzükler çıkarır. Bu kadar çabaya rağmen, tüketici korunur mu? Nerede? Aklın alamayacağı bin bir entrika, alavere dalavere, Ahmet amcam nöbete! Kış sezonu bitiyor. İndirimler başladı. Mağazaların vitrinleri, indirim duyuruları ile dolu. Peki, ne yapıyorlar? Duyurularda, “Tek fiyat 50 TL” yazıyor. Bundan ne anlarsınız? Mağazada ne kadar ürün varsa, artık ayakkabı olur, elbise olur hepsi 50 TL değil mi? Yanılıyor muyuz yoksa? Başka bir izahı var mı? Böyle bir mağazaya gittik. Dolaştık. Manzara şuydu. Küçük bir bölüm ayrılmış. Üzerine 50 TL yazılmış. Diğerleri ağırlıklı olarak, 100-120-150 TL. Mağaza sahibine sorduk. “Hani hepsi TEK FİYAT 50 liraydı?”, “Yok efendim öyle değil”, “Ya nedir?”, “Duyuruya bakarsanız “50 TL’den başlayan fiyatlarla” diye yazıyor. “Biz göremedik” dedik. Bir baktık, silik bir şekilde altta, “Başlayan fiyatlarla” yazıyor. Banka sözleşmelerindeki Karınca Duaları! Gibi… Peki, öyle ise şöyle yazmanız gerekmiyor muydu? “İndirim 50 TL’den başlayan fiyatlarla.” Tek fiyat, duyuruyu bozmuyor mu? Bu tavır, tüketiciyi aldatmaktır. Başka izahı yok. Çıktık tabii ki. Başka mağazalara baktık. Sanki sözleşmişler gibi “Tek fiyat 50 TL” yazmışlar. Ama durum farklı. Bu işlerle kim ilgilenir? Kim kontrol eder? Bilemiyoruz. Ama kazıklandığımız kesin. Yahu biz bu kadar saf mıyız? Sazan mıyız? Siz, siz olun. Böyle aldatmacalara prim vermeyin.

ACICIK UCUNDAN

Güneydoğu Anadolu’nun bir şehrinde yaşayan vatandaşlarımız, sokaklarda başıboş dolaşan köpeklerinden şikâyet ediyorlarmış. Artan şikâyetler üzerine, şehir belediyesi hemen işe koyulmuş ve bütün sokak köpeklerini toplamış. Sokakların başıboş dolaşan köpeklerden kurtulması, vatandaşları öyle sevindirmiş ki; davul, zurna ile halay çekmeye başlamışlar. “Sokak köpeklerinden kurtulduk!” diye bayram eden vatandaşlar, ertesi gün sokak köpeklerinin kulaklarında birer zımba ile sokaklarda dolaştığını görünce; şaşkına dönmüşler. Bu durumu yadırgayan vatandaşlarımız, sokak köpeklerinin niye salındığını öğrenmek için Haso’yu görevlendirmişler: – La Haso, git bak bakalım; belediye köpekleri niye saldı?
– Tamam la babo!.. Haso hemen gitmiş ve bir belediye yetkilisini bulup sormuş: – La gardaş, bu itleri ne güzel toplamıştınız, niye saldınız? Hayvan haklarından bahseden belediye yetkilisi demiş ki:  – Merak etmeyin; hepsi aşılandı ve kısırlaştırıldı. Bu cevap üzerine çok sinirlenen Haso, basmış feryadı: – Vıy babo!.. Sizin izanınıza sıçam; bizi ısırıyler dedik, tecavüz ediyler mi dedik.

****İş arayan Temel, bir fabrikaya başvurmuş, fabrika da 12 adet vesikalık fotoğraf istemiş. Cebinde parası olmadığı için kara, kara düşünmeye başlayan Temel, kendi kendine söylenmiş: – Ula ben vesikalık fotoğrafı nasıl çektireceğim şimdi? Kahvehanede gördüğü İdris’in yanına giden Temel, derdini söylemiş. İdris demiş ki: – Üzülme ula Temel, geniş bir arazide bir çukur kazarız, sen sadece vesikalık kısmın gözükecek şekilde çukura girersin, ben de senin resmini çekerim. – Tamam, ula İdris. Yer ve zamanı ayarlamışlar. Buluşma yerine erkenden giden Temel, 12 tane çukur kazmış. Biraz sonra buluşma yerine gelen İdris, şaşkınlıkla sormuş: – Ula Temel, niye 12 tane çukur kazdın ki? – Ula İdris, hiç kafan çalışmıyor!.. Fabrika 12 adet vesikalık fotoğraf istediği için 12 adet çukur kazdım. – Ula Temel, asıl senin kafan hiç çalışmıyor!.. Ben zaten 12 tane fotoğraf makinesi getirmiştim!..  Sağlıcakla kalınız.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech