Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Saç bakımı için doğal öneriler

Hemen hemen herkes hayatı

Hemen hemen herkes hayatı boyunca en az bir kez saç dökülmesi problemiyle karşı karşıya kalmıştır. Mevsim geçişlerinde, beslenme düzenindeki değişiklik ve yetersizliklerde kendini daha sık gösteren saç dökülmesi ile baş etmede etkili doğal yolları sizin için derledik.

Uzmanlar günlük 50-100 tel arası dökülen saçın normal olduğu konusunda hem fikir. Bu sayı 100’den fazlasına ulaştığında ise bir şeylerin ters gittiğini düşünmek için haklı sebepler ortaya çıkmıştır artık. Yetersiz ve dengesiz beslenme, cilt hastalıkları, mevsim geçişi gibi pek çok sebebe bağlı olarak görülen saç dökülmelerinin önüne geçmek için evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz birkaç tarifi sizinle paylaşıyoruz.

Bu tarifleri uygulamadan önce muhakkak doktorunuza danışmanız gerektiğini unutmayın.

Aloe vera

Aloe vera, zarar görmüş saç derisinin rahatlamasına ve yeni çıkan saç köklerinin uzamasına yardımcı olan muhteşem bir bitkidir. Aloe vera, aynı zamanda saç köklerini tıkayarak saçların uzamasına engel olan sebumun da temizlenmesine yardımcı olur. Aloe vera jelini saç derinize uygulayın, yaklaşık 40 dakika bekletin ve ardından ılık su ile durulayın. Bu işlemi haftada 3-4 kere uygulayın.

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı saçları güçlendirici ve nemlendirici özelliği olan E vitamini ve birçok antioksidan açısından oldukça zengindir. Hindistan cevizi yağı aynı zamanda saç derisi enfeksiyonları ve kepekle savaşan antimikrobiyal özelliğe sahiptir. 1 yemek kaşığı saf Hindistan cevizi yağını alın ve avucunuzda biraz ısıtın. Saç derinize ve özellikle saç köklerinize nazikçe uygulayın. 40 ile 50 dakika arası bekletin ve durulayın.

Jojoba yağı

Jojoba yağı saçı nemlendirmede ve uzatmada oldukça etkilidir. İsminin aksine, yağ olmasına rağmen durulandıktan sonra saçta ağırlık yapmaz. Evde jojoba yağı kürünü uygulamak için, birkaç damla jojoba yağını avucunuza ısıtın, dairesel hareketlerle saç derinize nazikçe masaj yapın ve 30 dakika sonra durulayın.

Soğan suyu

Soğan, saç köklerinde kan dolaşımını hızlandırmaya ve saç uzamasına yardımcı olan sülfür açısında oldukça zengindir. Soğan aynı zamanda saç derisi enfeksiyonları, kepek ve sebumla savaşan antibakteriyel özelliğe sahiptir. Soğan suyu kürünü kullanmak için, bir adet soğanı rendeleyin, suyunu sıkın ve saç derinizin tamamına yedirin. 20 dakika bekletin ve ardından ılık suyla durulayın.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech