Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öncelik Yayalarındır!

Her gün yüzlerce aracın

Her gün yüzlerce aracın ve yayanın kullandığı İskele Meydanı’nda bir düzenleme, dikkatlerden kaçmadı. İskele Meydan’da bulunan ‘Yaya Öncelikli’dir tabelası dikkat çekerken, vatandaşın da yüzünü güldürdü. Araç trafiği içerisinde sıkışan yayalar ve vatandaşlar, tabelaya olumlu tepki gösterdiler.

Kentin hemen hemen her yanında artık uzun araç kuyrukları görmek mümkün hale geldi. Trafik sorunu ve otopark sorunu kentin öncelikli çözülmesi gereken sorunları arasına girdi. Otopark yetersizliğinden dolayı her gün yüzlerce araç, Çanakkale trafiğinde mayın gibi park alanı arar hale geldi. Trafikte yayaların önceliği kavramı da memleketimizde tam işler halde olmadığından vatandaşlar araçların arasında boğuldu. Çanakkale metrekareye düşen insan sayısı bakımından sayılı iller arasına ismini kazıdı. Hal böyle olunca yaya önceliği bir an önce uygulanması gereken bir uygulama ihtiyacı doğurdu.

Bu ihtiyaca kentin bir noktasında yanıt geldi. Her gün yüzlerce insanın kıta değiştirdiği, Avrupa ile Anadolu arasında köprü niteliğinde bulunan İskele Meydanı’nda yaya öncelikli yol uygulaması dikkatlerden kaçmadı. İskele Meydanı üzerinde yer alan ‘Öncelik Yaya’dadır tabelası vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı. İskeleye girmek isteyen çoğu aracın uyduğu kurala göre bölgede geçiş üstünlüğü yayalara geçti. Uygulama denendiğinde bir vatandaş yola adım attığı anda çoğu zaman araçların frene basmaları yüzleri güldürdü.

Kentliler bir an evvel Çanakkale’nin her yanında bu tip uygulamalar olması gerektiği ve kameralar ile denetimlerin sağlanması gerekliliğini dile getirdiler. Duyarsız sürücülerin yayaları ve kendileri dışındaki araçları sıkıştırdığı bir trafik düzeninde modernizmden söz edilemeyeceği vurgulandı. Vatandaş gelişimin ve modernizmin ölçütlerinde birisinde Trafik kuralları ve duyarlılıkları olduğunun altını çizdi.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech