Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletvekili Gider belediye için iddialı konuştu

Milletvekili Gider yerel seçimler

Milletvekili Gider yerel seçimler için iddialı konuştu:

“CHP’nin Çanakkale’deki son dönemidir!”

Basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale’nin görünen süreçte büyükşehir olacağını ifade ederek seçime bir bütün olacak gideceğimizi belirtti.

Vekil Gider, bir soru üzerine belediye başkan adayı olmayacağını da kaydederek “Önemli olan Çanakkale’nin yeni sistemle, büyükşehir sistemiyle nerelere getirilebileceği, neler kazanabileceğidir. Bu, kimin belediye başkanı olacağından çok daha önemlidir. Bu seçimlerden sonra Çanakkale, hak ettiği hizmetlere kavuşacak.” dedi. En iyi ekiple Çanakkale’yi kazanacaklarını belirten Gider, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Çanakkale’deki son dönemi olduğunu vurguladı. Gider’in bu söylemi, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan’ın seçildiği günden itibaren Çanakkale büyükşehir de olsa CHP’nin birinci parti olacağı çıkışına cevap olarak nitelendirildi.

Meclisin en yoğun dönemi olduğunu belirten AK Parti Milletvekili Ayhan Gider, gece geç saatte katıldığı meclis çalışmasının ardından kente dönerek basın mensuplarının karşısına geçti. Bazı ilçe başkanlarının da eşlik ettiği toplantının açılış konuşmasını yapan Vekil Gider, “Bizi ve Türkiye’yi yoğun bir gündem bekliyor. Bir taraftan Afrin Operasyonu devam ediyor. Kahraman ordumuz orada gerek ülkemizi gerekse o bölgede yaşayan Türkmenleri, Kürtleri ve Arapları zulümden kurtarmak için mücadele veriyor. Kendilerine başarılar diliyorum. Allah kendilerini muzaffer etsin inşallah. En az kayıpla ülkemize geri dönsünler diye diliyoruz.” ifadelerinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“ÖZÜR DİLESE KONU KAPANACAK”

İlk olarak Başkan Ülgür Gökhan’ın Çanakkale Belediye Meclisi toplantısındaki söylemlerine cevap veren Milletvekili Ayhan Gider, “Keşke o ifadeleri söylemeseydi” diyerek, “Meclisin konusu kimin kimin arkasında durması da değildir. Belediye meclisinin konularını da en iyi başkan bilir. Gündemin dışına çıkıldığında nasıl sinirlendiğini biliyoruz.” ifadelerini kullandı. Vekil Gider, “Belediyenin imkanlarının CHP kongresinde kullanıldığı sağır sultanın bile bildiği bir konu… Niye il başkanları söyleyince, gündemde o kadar yer alınca ‘savcılığa git’ dememiş? Yeni mi aklına gelmiş? Kullanmasın da Çanakkale halkı rahat etsin.” diye konuştu.

“Ülgür Başkan ile daha önce birlikte mesaimiz oldu. GESTAŞ’ta Organize Sanayi yönetiminde ve birçok projede…” diyen Gider, “Bizim söylediğimiz o değil. Bizim söylediğimiz şu; Ne yazık ki başkanın birinci gündemi parti içi meseleler ve bu yeni bir şey değil. Çanakkale gündemine geldiği meseleler hep parti içi meselelerdir. Ondan vakit kalırsa diğer partilere bulaşmak, çok boş vakti kalırsa da belediye işlerine bakmak. Bu bizi cidden rahatsız ediyor. Kongrede neler yapıldığının en güzel delili de, konu gündeme getirildiğinde nasıl çıldırdığıdır. Bu suçluluk psikolojisidir. Bu lafı edeceğine bir özür dilese konu kapanacak.” dedi.

AK Parti’de son yapılan il kongresinin ardından gündeme gelen istifalarla ilgili sorulara da cevap veren Gider, il yönetimine karışmamasının nedenini de açıkladı ve gündeme gelen konuların doğruyu yansıtmadığını, AK Parti içinde bir kongre kavgasının olmadığını belirtti.

“ADAY OLMAYACAĞIM”

Çanakkale’nin Büyükşehir mi Bütünşehir mi olacağı ile ilgili soruya, Büyükşehir ile Bütünşehrin çok büyük bir farkı olmadığını vurgulayarak cevap veren Ayhan Gider, hangi illerin büyükşehir olacağının çalışmalarının hala devam ettiğini belirtti. Gider, “Görünen süreç, bizim büyükşehir olacağımız yönünde… Kanaatim o ki önümüzdeki seçime bir bütün olarak gideceğiz.” dedi. Vekil Gider’in, aday olacak mısınız sorusuna ise “Olmayacağım” diye yanıt vermesi şaşkınlık yarattı. Gider, “Önemli olan Çanakkale’nin yeni sistemle, büyükşehir sistemiyle nerelere getirilebileceği, neler kazanabileceğidir. Kimin belediye başkanı olacağından çok daha önemlidir. Ben kişilerden çok, zihniyetlere ve bakış açısına inanırım. Bu seçimlerden sonra Çanakkale, hak ettiği hizmetlere kavuşacak ve bununla ilgili yeni bir bakış açısı kazanacak. Şuan ki mevcut yönetimle, büyükşehir veya bütünşehir, adının ne olacağı önemli değil. Bugün ne görüyoruz ki, o zaman ne göreceğiz. Ben inanıyorum ki AK Parti en iyi ekip ve adayla 2019 seçimlerine gidecek ve en iyi ekip Çanakkale Belediyesini kazanacak. İsim tartışmanın hiçbir anlamı yok çünkü AK Parti, bir fikir hareketidir. Bir kitle hareketidir. Dolayısıyla isimlerden çok buna bakmak lazım. Çok isim aranıyorsa bizim liderimiz bellidir.” dedi.  Gider, kendisinin neden aday olmadığı ile ilgili soruya ise adayın öneminin olmadığını, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Çanakkale’deki son dönemi olduğunu belirtti.

Truva yılıyla ilgili sorulara da cevap veren Gider, yurtdışına kaçırılan eserlerin tespiti ve geri getirilmesi için çok ciddi bir süreç yürütüldüğünü kaydetti. Büyük bir mücadeleyle çalınıp getirilmeyen, satın alınan ve tamir edilip getirilmesi gereken eserlerin gerçek sahiplerine ulaşması çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti. Troia Müzesi’ne getirilmesi için haklı bir kavganın içerisinde yer aldıklarını vurguladı, “İnanıyorum ki Troia eserlerinin de diğer eserler gibi ülkemize getirilmesi sağlanacaktır.” dedi.

Vekil Gider, FETÖ ile mücadele ve ekonomik değerlendirmeler hakkındaki soruları da yanıtladı. FETÖ’nün dünyada benzeri olmayan bir terör örgütü olduğunu, haşhaşileri de geçtiğini vurgulayan Gider, “Yeterince mücadele edildiğini süreç bittiğinde göreceğiz.” dedi.

Eylem Gözeldere

 

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech