Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’ye yeni su kaynağı

Ezine Geyikli Göleti kamulaştırılma

Ezine Geyikli Göleti kamulaştırılma işlemi başladı. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Çanakkale’ye müjdeli haberi verdi. Bakan Eroğlu, önüne gelen projeyi aynı gün onaylayarak şehre yeni su kaynağının önünü açtı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ndan Çanakkale’ye müjdeli haber geldi. Su sıkıntısı çektiğimiz kentte yeni bir su kaynağının oluşması için çalışmalar başladı. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Eroğlu’nun talimatıyla Ezine Geyikli Göleti’nin kamulaştırma işlemi başladı.

Ezine Geyikli Göleti projesinin kamulaştırma işlemlerinin yapılabilmesi maksadıyla gerekli kamu yararı kararı için düzenlenen olur, Orman ve Su İşleri Bakanı Dr. Veysel Eroğlu tarafından ay gün imzalandı.

Bakan Eroğlu tarafından kamulaştırma yapılabilmesi için olur verilen Ezine Geyikli Göleti’nin hizmete açılması ile Bin 970 dekar araziye su temin edilecek. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu tesisin hizmete alınmasıyla yöredeki çiftçilerin aynı topraklardan daha fazla gelir elde edeceklerini ifade etti.

Çanakkale’de son dönemde yeni bir sorun daha ortaya çıktı, bu sorun su kaynağı sıkıntısı oldu. Mevcut barajların bulunduğu alanlarda yaşanan çevre felaketleri ve olumsuzluklar çiftçileri ve kentlileri telaş etti. Atikhisar Barajı’nda meydana gelen çevre felaketleri için kent halkı omuz omuza tepkisini dile getirmişti. Yaşanan bu gelişmelerden sonra Bakan’dan gelen müjdeli haber yüreklere su serpti. Mevcut planlara göre Çanakkale’ye yeni su kaynağı sağlanacak.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech