Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Apollon Art & House

Çanakkale’de daha önce ilklerin

Çanakkale’de daha önce ilklerin adamı olan  tiyatro oyuncusu Berat Dimdik, hayallerindeki Apollon Art House & Cafe işletmesini hayata geçirerek sahnesini açtı. Çanakkale’nin ilk yerleşik tiyatrosu olan  Apollon Art House & Cafe 2018 Troia Yılı için sürprizler hazırlıyor.

Bir çok sanatsal etkinlik için sivil girişimler ile lokasyonlar sağlanan kent merkezide bir adım da Apollon Art House & Cafe tarafından atıldı. Çanakkale’nin ilk yerleşik tiyatrosu olacak olan mekan 2018  Troia yılı için sürprizler hazırlamaya devam ediyor.

Apollon Art House & Cafe İşletmecisi Berat Dimdik ve Apollon Genel Sanat Yönetmeni Berker Mehmet Korkmaz, açılan yerleşik tiyatro ile önümüzdeki günlerde Çanakkale’de birçok farklı şova imza atacaklarını söyledi.

Uzun zamandır böyle bir sahneyi hayal eden ve kentte ilk Tayland usulü dondurma yapan oyuncu Berat Dimdik; “Hayalim her zaman bir tiyatro salonu açmaktı. O iş çok uzun olmadı ama bana destek verenler sayesinde bu mekanı açmayı başardım. Bu hedefe ulaşmakta ki en büyük destekçim kendi öz ağabeyim oldu. Neden normal bir kafe açalım dedik. Ve küçük bir tiyatro kafe yapalım dedik. Hayalim çok ufaktı, ama herkesin el emeğiyle burayı açabildik” dedi.

2018 yılında böyle bir yerin Çanakkale’ye çok fazla kazanımı olacağını dile getiren Apollon Genel Sanat Yönetmeni Berker Mehmet Korkmaz ise; “Ben bir ay önce Berat’la tanışma imkanı buldum. Ve böylelikle güzel çalışmaları koordine etmeye başladık. Daha önceden Çanakkale’de çeşitli etkinliklere imza attım. Bende Berat gibi Ayla Algan’ın öğrenciliğini yaptım. Ama diğer arkadaşlarım gibi İstanbul’a gitmeyi düşünmedim. Çanakkale’nin bu anlamda gelişme gösterebileceğini düşünüyorum. Elimizden geleni yapacağız. 2018 Troia Yılı’nda büyük sürprizlerimiz olacak. İkimizde ekibimizle kendi oyunlarımızı sergilemek istiyoruz. Berat daha çok skeç ekibiyle, bende izleyiciyi sıkmayacak şekilde büyük oyunları organize edeceğim. Çanakkale’ye daha önce gelmemiş kişileri konuk etmek istiyoruz. Her hafta burada bir gösterimiz olacak. Hedefimiz ileride haftada beş oyun oynayabilmek. Çanakkale’de bir şairin adının verildiği, Ece Ayhan gibi değerli bir ismin konulduğu bir sokaktayız. Birazda onun da ruhunu yaşatmak isteriz. Ama en önemlisi bu yıl 2018 Troia Yılı. onunla ilgili çalışmalarımız sürüyor. İlyada ve Homeros okumaları yapmayı düşünüyoruz. Hakan Daloğlu bir söyleşi yapmak istiyoruz. Burası bir sahne evi ama aynı zamanda bir kültür, sanat evi. Çanakkale’de olmamış bir tiyatro ve kültür,sanat yeri olmak istiyoruz. Şuanda 6 sponsorumuz bulunuyor. İsteyenler bize sponsor olarak destek olabilir” dedi.

Öte yandan ünlü tiyatro sanatçısı Ayla Algan’ın öğrencisi olduğunu söyleyen Berat Dimdik ise, 2018 Troia yılında Algan’ın Troia Yılı için özel bir etkinlik istediğini ifade etti.

APOLLON ART HOUSE & CAFE’DE NELER VAR?

Çanakkale Şair Ece Ayhan Sokak’ta açılan mekan sabah 09.00 ile akşam 22.30 saatleri arasında müşterilerine hizmet veriyor. Kültür,sanat ve tiyatro etkinliklerini yanında bu mekanda Tayland usulü dondurmalar, Japon kreplerinden tadabilirsiniz. Ayrıca organik sıcak içecekleri (Tohum Yeşil Çay, İngiliz Çayı, Fas Çayı) yudumlayabilirsiniz. Hafta sonu kahvaltı çeşitlerinin bulunduğu kafede, her türlü tost çeşitlerini de bulabilmek mümkün.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech