Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

El birliği ile hayata döndü

18 Ocak 2018 tarihinde

18 Ocak 2018 tarihinde saat 23.20 sularında Gökçeada Devlet Hastanesi’nde doğum yapan Keziban Çatalsakal’ın doğum sonrası kanaması bir türlü durdurulamadı. Gestaş’ın Gökçeada’dan ek sefer sağlaması ile Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne getirilen Çatalsakal’ın yapılan müdahalelerin ardından sağlık durumu her geçen gün iyiye gidiyor.

Keziban Çatalsakal Gökçeada Devlet Hastanesi’nde 18 Ocak tarihinde saat 23.20 sularında doğum yaptı. Doğumun ardından Çatalsakal’ın kanaması bir türlü durdurulamadı. Hayati tehlikesi oluşan Çatalsakal’ın Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne nakli karar alındı. Kanamalı hastanın yüksek irtifa sartlarında durumunun dahada kötüye gidebileceği göz önüne alınarak karayolu ile nakline karar verildi. O sıralarda hava muhalefeti dolayısıyla deniz ambulansı limandan çıkış yapamadı. Yetkililer GESTAŞ ile görüşerek ek sefer talebinde bulundu. GESTAŞ’ın ek seferi ile Çatalsakal, gece saat 02.36’da Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldı.

Kanaması halen devam etmekte olan hastaya Kadın Doğum Uzmanları tarafından operasyon yapıldı. Uzm. Dr. Serkan Ertuğrul, Uzm. Dr. Serhat Çeliker ve Uzm. Dr. Enzar Töre ve Anestazi uzmanı Dr. Süleyman Yeyen yaklaşık 4 saat süren başarılı bir operasyonla müdahale ettiler.

Kanamalı hastanın nakli sırasında 112 personeli hastayı zamanında entübe ederek hastanın oluşabilecek nörolojik etkenlerin meydana gelmemesinde büyük katkı sağladı. Yapılan tüm müdahalelerden sonra Keziban Çatalsakal’ın sağlık durumu hızla iyiye doğru gelişim gösterdi.

“ÇOK SERİ MÜDAHALELERDE BULUNDUK”

Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Yusuf İlker Çömez konu ile ilgili, “Hastaya kanama ile ilgili gerekli müdahaleler yapılmasına rağmen kanama durmadı. Hasta Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanın sevkiyatı kara ambulansı ile sağlandı. 112 ekibindeki arkadaşımız çok seri bir şekilde solunumun durmaması için müdahale etmiştir. Hastaneye geldiğinde yaşam hasta yaşam için minimum kan değerlerine sahipti. Doktorlarımız çok acil müdahalede bulundular. Operasyona 3 kadın doğum uzmanı aynı anda girdi. Hastamız paşarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu” açıklamalarında bulundu.

“SAĞLIK PERSONELLERİNİN MÜDAHALELERİ İLE ŞU AN HAYATTAYIM”

Keziban Çatalsakal ise yaşadığı durumu şu sözlerle ifade etti; “Hiçbir şey hatılamıyorum. Bir kaç gün yoğun bakımda kalmışım hiç haberim yok. Diyeceğim tek şey bütün doktorlardan, bütün hemşirelerden allah razı olsun. Onların müdahaleleri sonucu şu anda hayattayım. Çok güzel duygular yaşıyorum. Yeniden doğmuş gibiyim. Bebeğimide sadece bir kere koklayabildim. Neler yaşadığımı tam olarak hatırlamıyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum. Bizim tek sorunumuz ulaşımdan dolayı bu sorunları yaşamamızdır.”

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech