Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ali Güngör Yıldız

NE SEN PAPAZSIN NE DE BEN İMAM

İpin ucu puştun eline geçmiş. Sen bu gece kimi düşünürsen düşün. Kim seni ararsa arasın. Kim senden ne isterse istesin. Hiç ses etme. Sadece dinle. Seni arayanlara yardımcı olmaya da çalışma. Sadece ağlama duvarı olduğunu düşün. Sana tapan biri olduğunu düşünme. Yalvaran birisi olduğunu hiç aklından geçirme.

Sadece dinle.

Sen bilir misin ki. İnsanların gözlerinin elifine bakarak para kazanmanın ne olduğunu? Sen bilir misin ki emek sarf ederek, ekmeğini kazananların çektiğini. Sen bilir misin ki yalakalık yapmadan, hurafeden yararlanmadan, memlekete katkı sağlayanları? Sen bilir misin ki, bazılarının tüm geleceği, egoları tavan yapmış birisinin iki dudağının arasında olduğunu?

Boş ver. Bilmesen de olur.

Sen sadece dinle.

Küçük bir çocuk gibi sevindirip, mutlu anlarını çoğaltmak bizim işimiz. Sen sadece dinle. Ne kilisenin papazı, ne de caminin imamı ol. Hak ver. Hak yeme. Boşuna da bekleme. Necip Fazıl, Nazım Hikmet, öleli çok oldu. Rol çalanlara da inanma. Tümü, kendi çıkarından başka bir düşüncesi yok. Soğukta, üşümenin, sıcakta yanmanın ne olduğunu bilmezler.

Boş ver. Bilmeseler de olur.

Sen sadece dinle.

İstanbul’u yazdığı şiirleri ile sevdiren ne Yahya Kemal kaldı ne de çocukluğu çemberli taşta konakta geçen kaldırımların efendisi Necip Fazıl kaldı. Beykoz’un zayıf sıska çocuğu Orhan Veli’nin şiirlerini okuyarak, bizleri İstanbul’a aşık yapan Rutkay Aziz, yaşıyor. Sesi ile herkesi kendine hayran bırakan, sesini duyunca insanın, bakışını ufuklara yönelten, seni anılarınla baş başa bırakıp, geçmişini, sevdiklerini, hatırlatan, eski Valinin oğlu Tuncer Kurtiz yok artık. Tüm benliği ve hatırası ile birlikte İda’ya geldi. Boş ver. Kaz dağlarına gitmeseler de olur. Üstünün altından daha değerli olduğunu bilsinler yeter.

Sen sadece dinle. Ne papaz ne de imam ol.

2018 Trioya yılı olarak kabul edildi. Herkeste bir çaba, bir koşuşturmaca, bir uğraş gözüküyor. Tam da kentimizin önü açılsın derken, birilerinin şansı açılıyor. Ne güzel değil mi? Senin benim vergilerimden toplanan paralar nedense hiçbir araştırma, yapılmadan birilerinin cebine aktarılıyor. Millet adına iş yapmak için makamlara gelenler, yine milletin parası ile egolarını tatmin ediyor.

Sen sadece dinle, ne papaz ne de imam ol.

Barışın kenti, Cumhuriyet’in ön sözü, Kutsal topraklar, Şehitler diyarı, deriz. Hiç bu cümlelerin anlamını düşünmeden, malı götürmeye çalışırız. Eeee, böyle bu iş.

Yetkisizler yetkili, etkisizler etkili olunca bunlar oluyor, yaşanıyor.

Sen sadece dinle. Ne papaz, ne de imam ol.

İnsan ol yeter.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech