Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kar kış demeden…

Hava sıcaklığının 2 dereceye

Hava sıcaklığının 2 dereceye kadar düştüğü kent merkezindeki seyyar satıcılar, ekmek parası uğruna soğuğa aldırış etmiyor.

Geçtiğimiz haftada bahar sıcaklıklarını yaşayan kent merkezi bu haftayı 1 dereceye kadar düşen sıcaklıkla geçirdi. Nem oranının yüksek olduğu kentte hissedilen sıcaklık oranı eksilere kadar düştü.

Seyyar satıcılar ise ekmek parası uğruna sokağa çıkmaktan geri kalmadı. Kış şartları ve ekonomik zorluklardan dolayı satışlar düşük de olsa onlar tezgahlarını boş bırakmadı.

Otuz yıldır aynı bölgede çiçek satan ancak hastanenin taşınmasının ardından günlük kazancı yarı yarıya düşen 53 yaşındaki Çiçekçi Doğan S.; “Eskiden iskele’de çiçek satardım şimdi buradayım. Bu meslekle evlendim, barklandım, çocuklarımı büyüttüm. Çiçek satmadığım zamanlarda da hamallık yapıyorum. Havalar çok soğuk  ama tezgahı boş bırakamam.  Hastane taşınmadan önce işlerimiz daha iyiydi ancak hastane taşınınca işler yarı yarıya azaldı. sabahtan öğlene kadar 20 TL kazandım. Tezgahta 3.000 TL’lik çiçeğim var, onların da çoğunu soğuktan kazanmak zorundayım.  Bazen de el arabamla iskeleye iniyorum. Allah ne verdi ise artık…” dedi.

Seyyar bilet satıcısı Ramazan Gümüş; “Emekli banka müdürüyüm.  Soğukta çalışmak zor mu diyorsun ya kolay iş var mı? Her iş zor. Ekmek paramızı kazanmak zorundayız. Soğuk sıcak deme şansımız yok. Her işin bir kolayı, zoru vardır.  Sıkı giyiniyoruz, iyi beslenmeye çalışıyoruz.” dedi.

Simit satarak evini geçindiren Naci Can; “Simit satışları zamdan da sonra baya düştü 1 TL iken verip geçiyorlardı, 1.25 TL  deyince. Bir yıldır simit satıyorum. Kimi zaman asgari ücret kadar kazanıyoruz, kimi zaman altında kalıyor. Üniversitede okuyan çocuğum da var. Çalışmak zorundayız.  Kalın giyinip çıkıyoruz sokağa. Kış geldi diye çalışmamak gibi bir lüksümüz yok ki.” dedi.

Dilek Akşen

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech