Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İşte doğal yeşil bina

Fevzipaşa Mahallesi Nalbantlar Sokak

Fevzipaşa Mahallesi Nalbantlar Sokak üzerinde bulunan tek katlı kullanılmayan eski binanın çatısında yeşerme meydana geldi. Çatısı yeşiller içinde bulunan binanın üst tarafında oluşan çimlenme vatandaşın dikkatini çekti. Eski binanın üzerinde güzel görüntüler oluştu.

Suyun, güneşin ve nemin olduğu her yerde yosunlaşma görülmesi bilinen bilimsel bir gerçektir. Deniz kenarlarında bulunan kayaların üzerinde belirli bir süre geçtikten sonra oluşan yosunlaşma doğanın döngüsel bir kanunudur. Aynı şekilde bilimsel araştırmalara göre bu yeşermeler binaların üzerlerinde ve duvarlarında da meydana gelir. Kullanılmayan eski binalara dikkatli bakıldığında duvarlarında ve sütunlarında yeşermeler ve yosunlar rahatlıkla fark edilir düzeyde olacaktır.

 DOĞA İNTİKAMINI ALIR

Bunun bir örneği de kentin kültürel mirası olan Fevzipaşa Mahallesi’nde meydana geldi. Mahallenin nalbantlar sokağı üzerinde bulunan eski ve kullanılmayan binanın çatısı çimenlik parka dönüştü. Binanın çatısında bulunan kiremitlerin üzeri kent içerisinde görmeye hasret kaldığımız yeşil alan haline geldi. Çanakkale içerisinde betonlaşmanın ve kentleşmenin hızla arttığı bu günlerde oluşan görüntü vatandaşın içine su serpti. Kentliler doğayı ne kadar tahrip edersek edelim, doğa bir şekilde intikamını alır yorumlarında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech