Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ortak payda VATAN

‘Zeytin Dalı Harekatı’nda bugün

‘Zeytin Dalı Harekatı’nda bugün 7. Gün. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından dün sabah yapılan açıklamaya göre; bu süre zarfında en az 343 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. İktidar ve ana muhalefet il başkanları, “Zeytin Dalı Harekatı” ismiyle anılan Afrin Operasyonu ilgili düşüncelerini gazetemize aktardılar.

“HAREKATIN BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUZ”

CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, harekatın bir an önce başarı ile sonuçlanmasını temenni ederek şöyle konuştu: “Ülkemiz çok zor ve sıkıntılı günler geçiriyor. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Afrin’e yapmış olduğu harekata en kısa süre içerisinde başarı ile tamamlayıp daha fazla şehit verilmeden askerlerimizin sınır güvenliğimizi sağlaması için sınırımıza çekilmesini temenni ediyoruz.Oradaki teröristlere karşı yapılan bu harekatta başarılı olacaklarına inanıyoruz. En kısa sürede oradaki görevlerini başarı ile yerine getirip etkisiz hale getirip daha fazla şehit vermeden ülkemize dönmelerini sınırımıza çekilmelerini diliyoruz. Bugüne kadar şehit olan askerlerimize de Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.”

“DÜNYADAN OLUMLU CEVAP ALINAMAMIŞTIR”
Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, “Kuzey Suriye’ye Afrin’e yapılan operasyonda Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınır güvenliğini sağlamak, hem kendisi hem de bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak için meşru müdafaa hakkını kullanmıştır. Devletimiz ve hükümetimiz ülkemizin sınır güvenliği için tehlike oluşturan terör örgütüne karşı operasyon yapma çağrısını tüm dünyaya yapmasına rağmen olumlu cevap alamamıştır. Neticede Türk Silahlı Kuvvetlerimiz yerli ve milli imkanlarımızla Afrin Bölgesine operasyon başlattığı operasyonda Fırat Kalkanı’nda Şehit olan 72 askerimize ithafen 72 uçağımızla birlikte başlayan bombardımanın bugün itibari ile 7.günündeyiz. Operasyon çok şükür silahlı kuvvetlerimizin de planladığı gibi başarılı bir şekilde icra edilmektedir. Elbette ki böyle bir operasyonda hiç istemesek de bazı kayıplarımız yaşanmaktadır. İnşallah en kısa süre içerisinde bölge terörden temizlenecek ve silahlı kuvvetlerimiz başarı ile operasyonunu tamamlayıp askerlerimiz selamet içerisinde yurtlarına döneceklerdir.”

“OPERASYONLARIN MÜNBİÇ’TE DEVAM EDECEĞİ AŞİKARDIR”
Karadağ, açıklamasının devamında şu cümleleri kullandı: “Yapılan bu operasyonda Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine azami saygı gösterilmektedir. Dolayısıyla bu harekât, meşrudur ve uluslararası hukuka uygundur. Tüm dünya artık görmelidir ki masum insanları katleden ve ülkemizin güvenliğine de açık tehdit oluşturan terör gruplarına sessiz kalmamız ve bunlar için başka yerden medet ummamız beklenemez. Fırat Kalkanı ile başlayan ve Zeytin Dalı Harekâtıyla devam eden operasyonlarıyla Türkiye, terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde vermektedir. Elbette ki Sayın Başbakan’ımızın ve Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi bizler artık teröristlerle sınırlarımız içerisinde değil bize tehdit nerede oluşuyorsa mücadelemizi orada yapmaya devam edeceğiz. Ülkemizin sınırlarının hiçbir terör grubu tarafından tehdit edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu kapsamda eğer gerekli görülürse operasyonların Afrin’den sonra Münbiç başta olmak üzere teröristlerin yuvalandığı her yerde devam edeceği aşikardır. Operasyonun başından beri şehit verdiğimiz askerlerimize ve tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz, mekânları cennet olsun. Allah, Mehmetçiğimizi korusun, ordumuzu muzaffer kılsın. Allah Yar ve yardımcımız olsun.”

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech