Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale Bizim Ortak Noktamızdır

22.Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm

22.Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT)’de Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nda standı yer aldı. Şehitler abidesinin ve Gelibolu Yarımadasının simgelerinin yer aldığı stand yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine uğradı. Çanakkale Savaşları ve Gelibolu fuarda konuklara tanıtıldı ve aktarıldı.

Uluslararası alanda EMİTT olarak bilinen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’ İstanbul Tüyap Fuar Merkezi’nde 25 Ocak Perşembe günü başladı. Fuara yerli ve yabancı birçok konuk ve ziyaretçi katıldı. Fuarda çeşitli ülkelerin turizm amaçlı tanıtımsal standları yer alırken, yerli bazda bir çok ilinde standı yer aldı. Çanakkale’den Hakkari’ye, Muş’tan Balıkesir’e kadar her coğrafyadan her bölgeden ilin standı ziyaretçi akınına uğradı. Fuar fuar görevlilerince yoğun katılım oldu diye aktarıldı. Geçmiş yıllara oranla fuara katılım beklenen sayıları karşıladı.

Fuarda Çanakkale adına 2 ana stand yer aldı. Bunlardan birisi Çanakkale ve Troia yılı vurgusu olurken diğeri Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın standıydı. Tarihi Alan Başkanlığı’nın standında gün içerisinde 57. Alay’ı tasviren 15 dakikalık bir tiyatro oyunu sergilendi. Tiyatro ziyaretçiler tarafından ilgi ile izlendi. Fuarda bulunan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu bir ara Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir’i ziyarette bulundular. İsmail Kaşdemir’de kendi standından vakit buldukça Çanakkale standında yer aldı. Konuklarla sohbet etti.

“HEDEF ÇANAKKALE’YE GELEN ZİRETÇİ SAYISINI 10 MİLYON YAPMAK”

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir EMİTT Fuarı hakkında açıklamalarda bulundu. Kaşdemir, “Şu an Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı olarak 22’incisi düzenlenen İstanbul EMİTT fuarındayız. Bu fuar dünyanın en büyük turizm fuarlarından bir tanesi. Bizde Çanakkale’yi ve Çanakkale ruhunu daha çok tanıtmak adına ayrı bir stand kurduk. Fuarın en gözde mekanı bu stand oldu. Hem standımızın yapılış biçimi hem de Çanakkale ruhunu temsil eden figürler dikkat çekti. Bizim amacımız Çanakkale’ye daha fazla ziyaretçi çekebilmek ve insanlarda farkındalık oluşturmak. Çanakkale’ye şu anda gelen ziyaretçi sayısı şu anda üç, üç buçuk milyon civarındaysa bizim hedefimiz il başta on milyona ulaşmaktır. Çanakkale bizim milletimizin asgari müştereklerinden bir tanesidir. Her evde her ailede Çanakkale’de şehit ve gazi bir ata,dede bulunur.” dedi.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech