Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türk futbolunun Dardanelspor’a ihtiyacı var”

Çanakkale Dardanelspor’da Mustafa Meteertem’den

Çanakkale Dardanelspor’da Mustafa Meteertem’den boşalan Teknik Direktörlük görevini devralan Mehmet Çoğum, ilk yarının değerlendirmesi ve 2. yarı için öngörülerini gazetemizle paylaştı. Çoğum; Dardanelspor’da yaşanan talihsizliklerin sebeplerini yorumlayarak taraftara, bundan sonrasında daha derli toplu bir takım göreceklerinin mesajını verdi.

Dardanelspor’un yeni Teknik Direktörü Mehmet Çoğum, 2. yarıdan itibaren görevine başladı. Takımda oyunculuk ve teknik direktör yardımcılığı gibi birçok emeği bulunan Çoğum, Dardanelspor’un ilk yarı performansını şöyle değerlendirdi: “Dardanelspor aslında ilk yarıda iyi sonuçlarla başladı. Sonradan 8-9 haftalık bir ciddi duraklama dönemi var. 18 puanla ilk yarı tamamlandı. Normalde sıralamada 18 düşük bir puandı. Çünkü başlarken çok iyi başladık.24 puanla bitirebilirdik ilk yarı. 24’ü kötü bile düşünüyorum. Dardanelspor genç. her zaman böyleydi. Biraz tecrübesiz bir takım oluşumuz bizi bu puanlara itti. 2. yarıda takımın başına ben getirildim. İyi bir kamp dönemi geçirdik. Eksikler için transferler yaptık. İyi de oyuncular aldığımızı düşünüyorum.”

“DAHA DERLİ TOPLU BİR TAKIM OLACAĞIZ”
Gelir gelmez transferlerle takımı daha iyiye götürmeyi amaçlayan Çoğum; 2. yarı daha iyi bir Dardanelspor’un sözünü verdi: “2. yarı hem daha iyi bir Dardanelspor izleteceğiz hem de daha sıralamada daha üstlere geleceğimize inanıyorum. Başlarken iyi olmak bizim için önemli. Çünkü sıralamada aşağıda görünsek bile bir seri yakaladığımızda üstlere çıkacağımız bir gerçek. Şu anki durumumuz biraz kritik görünüyor. Bunun da üstesinden geleceğiz.Bundan sonra daha derli toplu bir takım olacağımıza inanıyorum. Hücum ve savunmada takım olarak hareket edeceğiz. Tabii bireysel özellikler de bizi zaman zaman sonuca götürecek. Kendi sistemimize oyuncuları adapte etmeye çalışıyoruz. Oyuncular da özverililer. Zaten sıralamadan kendileri de memnun değiller. Biz bunun bilincindeyiz. 2. yarı çok zorlu geçecek. İlk yarıdan çok farklı bir takım olarak sahaya çıkacağız.”

“DARDANEL KENDİSİNİ 15 SENE GERİYE ALACAK”
“Dardanelspor’un bir standardı var.” diyen Çoğum, şöyle konuştu: “Şu an 3. lig bile olsa Dardanelspor’un ismi, kurumun adı ve imkanları ligin çok üstünde. Başka bir 3. lig takımı olsaydı ben de olmazdım. Aynı dili konuşabildiğimiz bir ortam olduğu için ben tekrar takımıma teknik direktör olarak geldim. Neyin doğru neyin yanlış yapıldığını kendi yaşadığım olaylara göre kurguladığımda bir şeyler ortaya çıkıyor. Dardanelspor daha önce bunu yapmıştı. Şimdi yeni bir şey yapmasına gerek yok. Sadece kendisini bir 15 sene geriye alacak.”

“TARAFTAR SIKILMIŞ OLABİLİR”
Takımın düşüşünün tek bir sebeple açıklanamayacağını ifade eden Çoğum, taraftarın da bu durumdan sıkılmış olabileceğini belirterek; “Lig düştüğü için herkesin hevesi kaçmış olabilir. Bu taraftar da olabilir. Sonuçta süper ligde maç izlemekle 3. ligde maç izlemek onlara futbol yönünden sıkıcı gelebilir. Süper lig olsa ona göre heves oluşur. Oyuncunun bakış açıları da 3. lige göre. Ama bu Çanakkale’nin tek takımı. Öngörülerime göre Dardanelspor şehrin tek takımı olmaya devam edecek. Ligin aşağıda olması ve oyuncuların piyasaya çıkmasında zorluk yaşıyor Dardanelspor. Maç izleme oranı ile oyuncunun kalitesi düşmüş olabilir ki düşük. Ligin düşmesi oyuncuları da hedef olarak küçültmüş olabilir. O zamanlar çünkü süper ligin diğer kulüpleri buradan alırken şimdi bir üst ligden transfer teklifi geldiği zaman komik geliyor. Bu işin gerçek kısmı; biz artık 3. ligde bir takımız.” dedi.

“TÜRK FUTBOLUNUN DARDANELSPOR’A İHTİYACI VAR”
Çoğum, altyapının önemine değinerek yalnızca Dardanelspor’da değil, Türk futbolunda da sıkıntılar yaşandığını şu ifadelerle anlatıyor: “Geçen sene Dardanelspor altyapısını da kapatmıştı. Şimdi Çanakkale Dardanelspor gibi bir kulüp altyapısını kapatıyorsa büyük bir sorun olmuştur. Eskiden altyapıdaki oyuncularla oynayanların ne zaman yer değişeceği bile belliydi. Oturmuş bir sistem vardı. Altyapıda eğitim vermezseniz dışarıdan eğitim almış yabancı oyuncuları transfer edersiniz. Ego ve “ben yaptım” demeden iyi eğitimle her şey halledilebilir. Altyapı ve eğitim önemli. Bilmek ve iyi oyuncu olmakla eğitebilmek aynı şey değil.Motivasyon eksikliği de var. Sıkıntı sadece Dardanelspor değil Türk futbolunda da var. Ancak Türk Futbolu’nun Dardanelspor’a ihtiyacı var. Çanakkale Dardanelspor’un yetiştirdiği oyunculara hiçbir kulüp yetişemeyecektir. Burada olan neredeyse herkes A milli takımda görev aldı. Türkiye’de adını tarihe yazdırmış birçok oyuncu bu kulübün formasını giydi. Yorumcular da öyle.”

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech