Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Troia’nın hazineleri sergilendi

“Troia Hazinelerini Arıyor” fotoğraf

“Troia Hazinelerini Arıyor” fotoğraf sergisinin açılışı Cumartesi günü Troypark AVM’de saat 17.30’da gerçekleşti. Açılışa Çanakkale Belediye Başkanı, Gazeteci Murat Kıray ve ÇOMÜ Arkeoloji Anabilim Dalı Başkanı Rüstem Arslan katıldı. Sergide Troia’nın hazinelerinin resimleri sergilendi.

2018 yılının Troia yılı olarak ilan edilmesinden sonra kentte Troia yılı ile ilgili hazırlıklar hız kazandı. Vatandaşın Troia yılından haberdar olmaması ve Troia yılının kent halkına inmemizin yankıları sürerken “Troia Hazinelerini Arıyor” resim sergisi Cumartesi günü Troypark AVM’de açıldı. Açılışa Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Gazeteci Murat Kıray ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Arkeoloji Anabilim Dalı Başkanı Rüstem Arslan katıldı. Açılışta Rüstem Arslan’dan resimlerle ilgili bilgiler alan Belediye Başkanı Gökhan Troia ve hazinelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Troia’nın bu kent için Anadolu için bir miras olduğunu vurguladı.

“TROİA YILI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan resim sergisinin açılışında yaptığı konuşmada, “Benim açımdan çok anlamlı bir sergi. 2018’e kadar bu kentte Troia ile ilgili çok şey yapmaya gayret ettik. Korfmann kütüphanesi, atın arkasındaki görseller ve Troia’ya düzenlenen seyahatler bu çalışmaların göstergeleriydi. Bu kentin Troia ile önemli bir belleği mevcuttur.

“KORFMANN TROİA ALANINDA BİZİM EZBERİMİZİ BOZDU”

Bu çalışmaları görünür ve bilinir kılmak için gayret gösteriyoruz, etkinlikler yapıyoruz. Bu kazıların en önemli mimarı Manfred Osman Korfmann’dır. Korfmann bizim ezberimizi bozdu. Troia’yı bizlere anlattı, öğretti ve koca bir alanı milli park ilan ettirdi. Sonuç itibari ile Troia bizim önemli bir değerimiz. Troia milli parkıyla bizim değerimizdir. Kültürel varlığımızdır. Bu yılın hazırlıklarına sergilerle başladık. Hazinelerin doğruluğu yanlışlığı tartışılmaktadır. Ama bu kazıların varlığı dört bin, beş bin yıllık geçmişe dayanıyor. Dünyanın çeşitli yerlerinde bu takılar bulunmaktadır. Bu takıların ve eserlerin her hangi bir maddi değeri yoktur. Onların değeri çıkarıldıkları yerdeki bütün kültürel miraslardır. Bu eserler o bölgede bir müzede sergilendiği zaman bir anlam ifade ederler” dedi.

 

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech