Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇARO’ya olumlu yanıt

Çanakkale Rehberler Odası Yönetim

Çanakkale Rehberler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Biçer, Çanakkale Rehberler Oda üyesi, turist rehberlerinden Osman Topçu’nun Onsekiz Mart Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitiminde bitirme tezi olarak çalıştığı Troia Yürüyüş Yolu Projesi’ni, ilgili kurumlara sunduklarını ve olumlu yanıt aldıklarını belirtti.

ÇARO Başkanı Adem Biçer, başta Çanakkale Valiliği olmak üzere, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Truva Milli Park Müdürlüğü, Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığı, Marmara Orman Araştırma Enstitüsü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ilgili bölüm başkanlıkları ve turizmle ilgili sivil toplum örgütleri ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ifade ederek şöyle dedi: “Turizmden sorumlu Vali Yardımcımız Turan Yılmaz öncülüğünce, 2018 Troia yılı komitesine yapılan sunum ve toplantı sonrasında ise projenin hayata geçirilmesi ve çalışmaların başlaması adına kararlı bir tavır oldu.”

PROJE NEYİ AMAÇLIYOR?
Biçer, projenin amaçlarını şöyle ifade etti: “Dünyanın ve ülkemizin her bölgesinden turistlerin yürüyüş ve doğa turizmi adına şehrimize gelmesini, otobüs ile indi bindi şeklinden daha çok bu muazzam coğrafyayı yürüyerek keşfetmelerini bu keşifleri sırasında Çanakkale’deki konaklama sürelerinin uzamasını, turizm gelirlerinin tabana yayılıp köylerde yerel kalkınma sağlamayı, birçok farklı tema ile turizm çeşitlendirilmesi yapılarak, tanıtım, pazarlama ve eğitim stratejilerini doğru şekilde ortaya koymayı amaçlıyoruz.”

EN ÇOK TEMAYA SAHİP YÜRÜYÜŞ YOLU
Troia Yolu Projesi’nin Çanakkale’nin 11 ilçesini kapsadığını ifade ederek şöyle dedi: “Sahip olduğumuz iki kıtayı ve iki adayı da içine alarak Kuzey Ege’nin antik haritasını gün yüzüne çıkarılacak. Toplamda 400 kilometreyi aşan parkurda doğal patikalar ve antik zamandan kalan yollar, doğaya uygun şekilde işaretlemeler birleşecek. Toplamda 47 adet antik kenti ve 80’nin üzerinde köyü birbirine bağlayacak.
Her ne kadar tek bir rotamız olsa da,  bu rota 19 etaba (parkura) ayrılacak. Bu 19 etap antik dönemlerden günümüze kadar gelen ve Çanakkale’de iz bırakan tarihi şahsiyetler üzerine kurgulanacak. Örneğin Hektor etabı, Aşil etabı, Aristo etabı, Atatürk etabı, Mehmet Akif Ersoy Etabı, Piri Reis etabı, Cevat Paşa Etabı gibi 19 parkura sahip olacağız. Bu anlamda dünyada en çok temaya sahip yürüyüş yolu ortaya çıkacak.Çanakkale Rehberler Odasının kurumsal sahipliğini, ülkemizin sayılı proje eğitmen ve danışmanlarından Ali Öztüfekçi’nin koordinatörlüğünü üstlenilecek olan Troia Yolu projesindeki her etap sonunda yürüyüşçüler Çanakkale’nin eşsiz özelliklere sahip termal tesislere, tertemiz kumsallara, tarihi cazibeye sahip yapılara ulaşacaklar.

Yıldız  Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech