Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Katlinin 11.yılında anıldı

Ermeni asıllı Türk gazeteci

Ermeni asıllı Türk gazeteci Hrant Dink katledilişinin 11. yıl dönümünde arkadaşları ve İnsan Hakları Derneği üyeleri tarafından Şair Ece Ayhan Meydanı’nda bulunan saat kulesinin önünde anıldı.

Ermeni asıllı Türk gazeteci Hrant Dink 19 Ocak 2007 senesinde saat 15.00’de genel yayın yönetmeni olduğu Agos Gazetesi’nin Şişli Halaskargazi Caddesi üzerindeki binasının önünde katledilmişti. Dink’in katlinin 11. yıldönümünde arkadaşları ve İnsan Hakları Derneği üyeleri tarafından anma programı düzenlendi. Anma programında bu sene bir farklılığa gidildi. Dink’in arkadaşları bu sene meydanda her hangi bir basın açıklamasında bulunmadılar. Dink’in anısına Saat Kulesi’nin önünde kısa bir açıklama yapıldı.

“SU ÇATLAĞINI BULUR”

Yapılan açıklamada, “Bu sene Hrant’ın arkadaşları olarak belirlenen tema, ‘Su çatlağını bulur’ oldu. Su çatlağını bulurda adalet yerini bulur mu? Adaleti evrensel ölçülerde ve deneyimlerimizle iki yönlü yerine getirilmesini gözetiyoruz. Birincisi dengeleyici adalet, diğeri onarıcı adalet. Dengeleyici adaletin örneği; Yunanistan’da darbe yapan generallerin yargılanarak ömür boyu hapis cezası almaları sebebiyle cezaevlerinden sadece tabutlarla çıkma imkanı bulmaları. Onarıcı adalet örneğimiz ise Güney Afrika’da Nelson Mandela’dır. Bizim bu topraklarda hangi iki deneyimden birini hayata geçireceğimiz soru işareti oldu” cümlelerine yer verildi.

Anma programının son bulmasıyla Hrant Dink’in arkadaşları saat kulesinin önüne karanfil bıraktılar.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech