Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Troia Tırı yola çıktı

Çanakkale Belediyesi tarafından 2018

Çanakkale Belediyesi tarafından 2018 Troia yılı ile ilgili tanıtım ve bilgilendirmelerin yapılacağı Çanakkale Destanları Müzesi Gezici Tırı yola çıktı. Cumhuriyet Meydanı’ndan dün sabah hareket eden gezici müze tırı, Çanakkale’nin köylerini, beldelerini ve ilçelerini gezerek vatandaşı Troia yılı ile ilgili bilgilendirecek.

Çanakkale’nin tarihini ve kahramanlarını, 2018 Troia yılını ilçelere, beldelere ve köylere taşıyacak olan gezici müze tır dün Cumhuriyet Meydanı’ndan yola çıktı. Çanakkale’nin tanıtımı Cumhuriyet Meydanı’ndan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan önderliğinde  başladı.

Gezici tırın Cumhuriyet Meydanı’ndan ayrılışı için tören düzenlendi. Törene, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü katıldı. Gezici tırın önünde basın mensuplarına bilgilendirmede bulunan Gökhan, “Ahmet Uslu’nun Çanakkale Savaşları tırını, 2018 Troia Yılı dolayısıyla Troia görsellerinin kullanıldığı bir tır haline getirdik. İçerisinde yine Çanakkale Savaşlarının A’dan Z’ye anlatıldığı bir müze var. Bu müze bugüne kadar Türkiye’nin her tarafını dolaştı. Şimdi 2018 Yılı Troia yılı nedeniyle tırı Troia görselleri ile süsledik ve tırımız öncelikle Çanakkale’nin köylerini gezmeye başlayacak” dedi.

Gökhan tırın öncelikle Çanakkale’nin ilçelerini, köylerini ve beldelerini gezeceğini, daha sonrasında diğer illerden talep olursa oraya da tırın yollanacağını vurguladı.

“TIR GİDEBİLDİĞİ TÜM KÖYLERE GİDECEK”

Başkan Gökhan, “Tır Çanakkale’deki girebildiği tüm köylere gidecek. Köylerdeki insanlarda bu müzeyi görecek ve 2018 Troia yılını da yaşamış olacaklar. Köylerin ardından ilçelerimize gidecek. Sonrasında  talep eden illere gidecek. Bunu Çanakkale Belediyesi sponsorluğunda yaptığımız için bu talepler Belediyeye gelecek, biz de gelen taleplere göre tırı yönlendireceğiz.

ÇANAKKALE’NİN 3 KAHRAMANI

Troia yılı görselimizde 3 kahramandan bahsediyoruz. Hem Çanakkale’deki hemşehrilermiz, hem de Türkiye’deki insanlar bunun ne anlama geldiğini anlamış olacak. Çünkü Çanakkale gerçekten destanlar şehri. Bu destanlar Antik Çağdan yakın çağa, Atatürk’e kadar uzanan kahramanları barındıran bir coğrafya. Hector’dan başlayıp, Fatih Sultan Mehmet ve Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliklerinde yaşanan kahramanlıkları anlatacağız.

“ANADOLU BİZİM ÖZ VATANIMIZ”

Anadolu bizim öz vatanımız ve onu uzun yıllardan beri Anadolu’da yaşayan medeniyetler ile birlikte kabul ediyoruz. Bizlerde atalarımız gibi bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için aynı mücadeleyi veriyoruz. Bunu doğru bir şekilde anlamamız ve bilimsel olarak irdelememiz lazım. Tarihimizin sadece bir bölümünü alıp, onunla öykünmek yerine Anadolu’nun bütün geçmişini sahiplenmek çok önemli” açıklamalarına bulundu.

Başkan Gökhan konuşmalarının ardından Çanakkale Destanları Müzesi Gezici Tırı’nın ilk durağının Özbek Köyü olduğunu söyledi. Çanakkale Destanları Müzesi Gezici Tırı, bir yıl boyunca gezilerini sürdürecek.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech