Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tasarım tabaklar fark yaratıyor

Hem dünyada hem ülkemizde

Hem dünyada hem ülkemizde altında öze dönüş, kendini özel hissetme, ayrıcalıkları ve farklı beğenileri ortaya çıkarma gibi nedenler yatan tasarım ürünler kentimizde de yer almaya başladı.

Uzun yıllar değişik illerde pazarlama sektöründe çalışan ve daha sakin bir hayat sürmek için Çanakkale’ye yerleşen bir çocuk annesi Esra Acar, bir gün arkadaşı için özel bir hediye ararken tasarım tabak ve fincanların olduğu bir işletme kurmaya karar veriyor. Çarşı Caddesi Fatih Sokak’ta tasarım ürünlerin satıldığı bir işletmeyi faaliyete geçiren ve işsizliğin, büyükşehir karmaşasının karşısında kendince direnmek istediğini ifade eden Acar; “Çanakkale’de iş alanım olmadığı için Ankara, Bursa gibi illerde özel sektörde çalıştım.  Hafta sonları da hep Çanakkale’ye geldim. Hayat burada daha kolay, kendime ve aileme ayırabileceğim vakit çok. İşten çıktıktan sonra 10-15 dakikada evde olabiliyorum.  Her şeyden önemlisi de deniz kenarındayım. Daha az para kazanmayı göze aldım ve memleketime geri döndüm.” diyerek hikayesinin devamını şu şekilde anlattı.

 “İŞSİZLİKTEN İŞLETMECİLİĞE”

“Çanakkale, iş sahasının neredeyse olmadığı bir şehir. Burada çalışabileceğiniz kurumsal şirketler falan yok ama aynı zamanda yeniliklere ve dünyanın yakaladığı akımlara da son derece uygun bir  şehir. Özellikle seramik alanında çok önemli isimler çok kıymetli işler yapıyor. Bütün dünya doğal tasarımlara doğru yönelmişken şehrimizin de bu noktada artık kendini duyurması gerekiyor. Ben aslında pazarlamacıyım, pazar alanlarını çok iyi takip ederim. Arkadaşıma hediyelik eşya ararken bu ürünleri internette buldum. Herkes tarafından çok beğenildi ve bu işe girmeye karar vererek Porselano’yu açtım. Ana merkez Bursa’da ve Çanakkale ilk şubemiz oldu. Bir de Mersin’de bir şube var.”

 “FARKLI BİR HEDİYE Mİ ARIYORSUNUZ?”

“Yaprak baskı tabaklar, seramik tasarım fincanlar, ahşap dekorasyon ürünler var. Ürünlerimizin tamamı Kütahya’dan geliyor.  Bu tasarım ürünler Türkiye’de sadece üç mağazada var. Bu şu anlamda önemli.  Artık herkes kendine has olmak istiyor. Kişiye  hitap eden ürünler beğeniliyor. Burada kendi kombininizi oluşturabilirsiniz. Dışarıda 6 kişilik bir yemek takımına bin lira civarında hatta belki daha fazla para ödeyecekken, burada kendi takımınızı iki yüz kırk liraya alabilirsiniz. Farklı bir hediye arıyorsanız yine kendi bütçenize göre bir tasarım ürün bulabilirsiniz. Bu ürünler Arap Yarımadası’nda özellikle Ürdün bölgesinde büyük ilgi görüyor. Ağaçlar bile yeniden organize edilerek doğala bir dönüş başladı.”

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech