Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarım mı?

Ne tarımı? Ne hayvancılığı?

Ne tarımı? Ne hayvancılığı? Bu zihniyet iktidara gelmeden önce, dünyada, kendi kendine yeten, 7 ülkeden biriydik. Ne hallere düştük? Bir bilseniz. 2018 yılında da binlerce ton et ithal edilecekmiş. Bu kadar çabaya, reklama rağmen etler market reyonlarında kalıyor. Alıcı bulamıyor. Neden? Vatandaş, gelen ete güvenmiyor. Ne olduğu belli değil. Karkas et geldiği için, sakatat uçtu. Şimdi Ciğerin kilosu 60 lirayı bulmuş. Sayın Cerrah bakanımız, “İthal ettiğimiz et, yüzde 5. Nasıl oluyor da, Ciğer pahalılaşıyor?” Vallahi Sayın Bakan bunu, sizin bilmeniz gerekiyor. Bu soruyu bizim sormamız gerekiyor. Allah’tan, “Ciğer yemeseniz de olur” demedi. Neyse. Bakalım, kendi kendine yeten 7 ülkeden, nerelere gelmişiz. İspanya’dan Kereviz. Mısır; Kıbrıs, Iraktan. Enginar. Bulgaristan’dan, Saman. Yanlış duymadınız, Saman. Armut; Şili, Arjantin, Çin, Güney Afrika.

Nohut; Meksika, Hindistan, ABD, Arjantin.

Kuru Soğan, Hollanda, İran, Rusya. Antep Fıstığı, İtalya, Almanya.

Mısır; İran.

Domates; Kıbrıs Romanya, Ukrayna.

Buğday; Rusya, Kazakistan, ABD, Meksika.

Patates; Hollanda, Almanya, Fransa.

Salatalık; Rusya, Belarus, Gürcistan.

Kırmızı Biber; Kıbrıs.

Çay; Sri Lanka, Kenya, Endonezya, Çin, İran.

Yulaf; Ukrayna, Macaristan, Fransa, İspanya. Kuru Fasulye; Çin, Macaristan, Fransa, İspanya…

Kavun; Karpuz, İran. Bezelye; Rusya, ABD, Kanada, Macaristan, Almanya.

Nar; Rusya, Peru, Şili, İtalya, Kolombiya.

Sarımsak; Çin. Kabak, Ukrayna, Fransa, Rusya…

Arpa; Ukrayna, Fransa, Rusya, Almanya.

Ceviz; Badem ABD.

Elma; Şili, İtalya, Fransa, Bosna-Hersek, ABD.

Ayçiçeği; Moldova, Bulgaristan, Romanya. Peki bizim yerli üreticimiz, köylümüz ne oldi? Sizlere ömür. Ver mehteri.

GEL DE GÜLÜMSE

Güleriz, ağlanacak halimize. İskoçyalılar cimrilikleriyle ünlüdür. İskoçyalı’nın biri gazetede “İspanya’da 200 dolara 10 gün tatil.” adlı ilanı görünce çok sevinmiş, karısını aldığı gibi İspanya’ya gitmiş ve ilanı veren otele yerleşmiş. Karısıyla beraber otelde on gün kalan İskoçyalıya 1700 dolarlık hesap gelince şaşırmış:

– Bu ne? Hesabı getiren otel görevlisi demiş ki: – Hesabı inceleyin efendim. İskoçyalı hesaba bakmış; 300 dolarlık kahvaltı yazısını görünce kızmış: – İyi ama biz otelde hiç kahvaltı yapmadık ki!..

Otel görevlisinin yanıtı şu olmuş: – Yapsaydınız! İskoçyalı tekrar hesaba bakmış; 400 dolarlık öğle yemeği, 500 dolarlık akşam yemeği yazısını görünce; gözleri fal taşı gibi açılmış: – İyi ama biz otelde yemek yemedik ki! – Yeseydiniz! İskoçyalı hesabı tekrar gözden geçirmiş; 300 dolarlık içki masrafı yazısını görünce, söylenmiş:

– İyi ama biz otelde hiç içki içmedik ki! – İçseydiniz!

İskoçyalı yine hesap pusulasına bakmış; 200 dolarlık havuz masrafını görünce, tepesi atmış: – İyi ama, biz hiç havuza girmedik ki!.. – Girseydiniz! – Biraz düşünen İskoçyalı, kendine göre bir hesap çıkarmış: – O zaman siz bana 8300 dolar borçlusunuz!

– Olur, mu öyle şey beyefendi? İskoçyalı iyice sinirlenmiş ve yanındaki karısını göstererek, bağırmış: – Şu hanımın fiyatı 10000 dolardır!..

Şaşıran otel görevlisi boş bulunmuş: – İyi ama biz hanıma bir şey yapmadık ki! İskoçyalı da şöyle demiş: – Yapsaydınız! Sağlıcakla kalınız..

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech