Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“OHAL değil demokrasi istiyoruz!”

Eğitim Sen, KESK, TTB

Eğitim Sen, KESK, TTB ve TMMOB perşembe günü ortak bir basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasını KESK Merkez Yürütme Kurulu üyesi İlhan Yiğit okurken, açıklamanın vurgusu “OHAL değil, Demokrasi İstiyoruz!” oldu.

Önceki akşam Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Çanakkale Belediyesi çalışanları sosyal tesislerinde bulunan Ercan Adsız Konferans salonunda Eğitim Sen, KESK, TTB, TMMOB ortak basın açıklaması düzenledi. Bir araya gelen STK’ların ortak beklentisi OHAL’in bir an evvel son

bulması ve demokratik düzenin sağlanması oldu. Açıklamanın vurucu cümlesi ise “OHAL değil Demokrasi İstiyoruz” du. Ercan Adsız Salonu’nda yapılan basın açıklamasını KESK Merkez Yürütme Kurulu üyesi İlhan Yiğit okudu.

Basın açıklamasında, “15 Temmuz darbe girişimi başarısız olsa da, 20 Temmuz 2016 tarihinde ilan edilen OHAL ve KHK rejimi ile AKP’nin fiili darbesine dönüşerek bir rejim değişikliğine giden yol açılmıştır. Bu on altı aylık sürede Anayasa fiilen ilga edilmiş, yasama-yürütme ve yargı tamamen tek bir kişinin emrine verilmiştir. Biçimsel Demokrasi dahi rafa kaldırılmıştır.

83 belediyeye kayyum atanması ve 8 belediye başkanının görevden alınması sonucu Türkiye nüfusunun yüzde 46’sı seçilmemiş, atanmamış belediye başkanları tarafından yönetilmektedir. Milli irade diyenler, TBMM’den yerel yönetimlere halkın iradesini gasp etmeye devam etmektedirler. Hayatı darbelerle, Gülen cemaati gibi cemaat ve tarikatlarla mücadele içinde geçmiş olan emek ve meslek örgütlerinden binlerce kişi darbe ile ilişkilendirilerek işlerinden atılmıştır. Bugün DİSK üyesi 2 bine yakın işçi KESK üyesi 4 bin 2 yüz 37 kamu emekçisi, 3 bin 315 hakim ve TMMOB üyesi 3 bin’in üzerinde mühendis, mimar ve şehir plancısı ihraç edilmiş durumdadır.

Demokrasi ve barış için ilk şart OHAL’in kaldırılması KHK’ların iptal edilmesidir. Bizler DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak; geleceğimizi ipotek altına almaya çalışan, hak-hukuk tanımayan bu adaletsiz düzene karşı OHAL rejimine karşı, toplumun tüm kesimlerini ortak mücadeleye çağırıyoruz” cümleleri yer aldı.

 

Tunahan Ünsal

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech